G-1HLRCNXSHJ
کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان

این روزها بحث طراحی لبخند و رسیدگی به دندان ها بسیار داغ است. اصطلاحاتی که بیشتر در سطح جامعه به گوش میخورد، کامپوزیت دندان و لمینت دندان ،سرامیک دندان ، لیفت لثه و طراحی لبخند میباشد.

کامپوزیت به موادی گفته میشود که به وسیله آن حفره ها و فاصله های بین  دندانها و پوسیدگی های آن ترمیم می شود. کامپوزیت از جنس مواد رزینی بوده و انواع مختلفی دارد. این ماده با رنگ های مختلف، متناسب با رنگ دندان شخص، روی سطح خارجی دندان گذاشته میشود. کامپوزیت نقش اساسی در زیباتر شدن خط لبخند و افزایش اعتماد به نفس افراد دارد.

  • کامپوزیت  چیست ؟
  • مزایای کامپوزیت  ؟
  • معایب کامپوزیت چیست؟
  • عکس های قبل و بعد 
  • کامپوزیت چه کاربردی دارد ؟
  • مراقبت های بعد ار کامپوزیت چیست ؟
  • بهترین برند کامپوزیت  چیست؟
  • تفاوت کامپوزیت و لمینت  چیست ؟
  • مقایسه کامپوزیت  و بلیچینگ
  • آیا کامپوزیت  دائمی است؟
  • کدام روش برای اصلاح دندانها بهتر است  کامپوزیت دندان یا ارتودنسی؟
  • آیا ونیر کامپوزیت همان کارایی کامپوزیت را دارد؟
  • بعد از کامپوزیت چه شکلی می‌شویم؟
  • پشیمانی بعد از کامپوزیت 
  • چگونه بهترین کامپوزیت  مناسب صورت و دندانها خود انتخاب کنیم؟
  • قیمت کامپوزیت 

سوالاتی که ذهن بسیاری از افراد را درگیر خود کرده است

در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی آریانا قصد داریم در رابطه با کامپوزیت دندانها و مزایا و کاربردهای آن صحبت کنیم.

بنابراین تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

کامپوزیت دندان چیست؟

یکی از تکنیک های لمینت دندانها که می توان به آن اشاره نمود، کامپوزیت دندانها است. از این روش با هدف اصلاح طرح لبخند استفاده شده و در حال حاضر نیز از محبوبیت زیادی برخوردار است.

ساخت کامپوزیت توسط ماده ای به اسم رزین کامپوزیت همان ماده مورد استفاده جهت پر کردن دندانها صورت می گیرد.
متخصصان دندانپزشکی زیبایی معمولاً کامپوزیت دندان را مستقیماً و بدون نیاز به ساخت در آزمایشگاه روی دندان می گذارند.

در این روش، لایه های مختلف مواد کامپوزیت روی دندانها فرد قرار می گیرد و سپس دندانپزشک اقدام به شکل دهی و فرم دادن آن خواهد کرد. عمل محکم سازی هر لایه کامپوزیت روی دندانها به کمک نور انجام می شود و در آخر نیز به طور کامل به دندان باند می گردد.

بدون اینکه هرگونه منفذ و درزی میان دندان و لایه کامپوزیت برجای ماند. مهمترین دغدغه پزشک برای این نوع روکش دندان، تناسب خطوط، رنگ و ضخامت کامپوزیت دندانها است.

در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی آریانا قصد داریم در رابطه با کامپوزیت  و مزایا و کاربردهای آن صحبت کنیم.

طراحی لبخند در کلینیک دندانپزشکی آریانا

 کامپوزیت  چه کاربردی دارد ؟ چرا باید دندانهایمان را کامپوزیت کنیم؟

اگر به فکر رسیدگی به دندانهایتان افتاده اید و روش کامپوزیت  را انتخاب کرده اید باید بررسی نمایید، آیا این گزینه برای دندان شما مناسب است یا خیر؟

بسیاری از افراد کامپوزیت یا لمینت (لمینت برای پوشاندن عیوب دندانها می باشد.  کاربرد آن مانند کامپوزیت است ، اما تفاوت های بسیاری در قیمت و جنس و نحوه گذاشت روی دندانها با کامپوزیت دارد.) را ابزاری برای رفع نقص،  که  دندان هایشان می دانند.

هم اکنون شاهد افزایش استفاده از کامپوزیت جهت زیباسازی و ترمیم دندانها در سراسر جهان هستیم. در ادامه به اصلی ترین کاربردهای روش کامپوزیت  اشاره خواهیم کرد.

۱-ترمیم دندان: از مهمترین کاربردهای کامپوزیت، ترمیم دندانها می باشد. یکی از مشکلات شایع در دندان ها، حفره های کوچک دندانی بوده که پوسیدگی دندان دلیل بروز آنها بر روی سطوح دندان است و ظاهری نامرتب و زشت را برای دندانها پدید خواهد آورد.

در واقع علت اصلی این پوسیدگی های دندانی، اسید تولید شده به وسیله باکتری ها و پلاک ها در دهان بوده و سبب فرسایش مینای دندان می شود. از این رو، جهت پر کردن این حفره های دندانی از کامپوزیت دندان استفاده می گردد. چرا که مواد کامپوزیتی به راحتی توانایی ورود به این حفره ها و پر کردن آنها را دارند.

۲-بهبود ظاهر دندانها و زیبایی لبخند: کامپوزیت سبب زیبایی ظاهری دندانها شده و از این ماده به منظور ترمیم دندانهای با عاج ساییده شده و یا شکسته استفاده می گردد. همچنین، کاربرد کامپوزیت  جهت ترمیم دندانهای نامرتب و دندانهای فاصله دار نیز می باشد. لازم به ذکر است که تنها با هدف زیبایی ظاهری، عمل کامپوزیت دندان فاصله دار و شکسته صورت نمی گیرد. بلکه این روش به عنوان یک تکنیک درمانی جهت برطرف کردن مشکلات دهان و فک و درمان درد دندان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

۳-حفظ سلامت و دوام دندانها: همچنین کامپوزیت  جهت پیشگیری از ایجاد پوسیدگی های احتمالی بعدی و با هدف حفظ دوام و سلامت دندانها نیز به کار می رود.

۴-ترمیم دندان کج و بدشکلی های دیگر دندان: با کمک کامپوزیت، دندانهای بدشکل و کج، یکدست و صاف می شوند.
۵-کامپوزیت برای سفید کردن دندانها: از دیگر کاربردهای کامپوزیت می توان به سفید کردن دندانها اشاره نمود. همچنین امکان روکش کردن کلیه دندانها یا برخی از آنها با کمک این تکنیک وجود دارد. بیشترین کاربرد این روش، جهت کامپوزیت دندان خرگوشی، کامپوزیت دندان نیش و کامپوزیت دندان جلو می باشد.

قیمت کامپوزیت دندان

آیا میدانید شما کاندیدای مناسبی برای کامپوزیت  هستید یا خیر؟

به طور کلی کار کامپوزیت به کسانی که خواهان تغییر در فرم و رنگ دندانهای خود هستند توصیه میشود. زمانی که سفید کردن دندانها برای دندانهای شما پاسخگو نیست میتوانید از روکش مناسب برای تغییر رنگ بهره ببرید.

در برخی از افراد ارتفاع دندانها و ردیف بودن آنها مشکل دارد، به وسیله لمینت یا کامپوزیت میتوانید این مشکل را برطرف نمایید. در صورتی که دندانهای شما سالم بوده اما شکستگی یا لب پریدگی دارد بهتر است از یکی از این دو روش برای بهبود ظاهر دندان خود بهره ببرید.

دندان های جلویی از اهمیت بالایی برخوردار هستند پس بهتر است از مواد کامپوزیتی و سرامیکی برای ترمیم و پر کردن حفرات آن استفاده شود. کامپوزیت دندان از آمالگام یعنی مواد سیاه پر کننده دندان بهتر میباشد.

مراقبت های لازم بعد از کامپوزیت دندانها

بعد از اجرای کامپوزیت دندان، نیاز است مراقبت هایی را انجام دهید تا ظاهر دندان تان دچار مشکل یا تغییر نگردد. به دلیل بی حس بودن موضعی لثه یا دندان ها، مراقب مصرف مواد غذایی تان باشید. غذاهای سفت را مصرف نکرده و هنگام جویدن احتیاط لازم به خرج بدهید.

مایعات یا غذاهای سرد مصرف کنید تا دچار آسیب در فرم دندان خود نشوید. اگر موقع خوردن غذا دچار مشکل یا بروز درد یا حس عجیب شدید، بهتر است برای تراش کامپوزیت به دندانپزشک مراجعه نمایید.

تقریبا همه جا توصیه میشود که تا ۴۸ ساعت از مصرف مایعات یا غذاهای رنگی خودداری کنید تا رنگ تثبیت شود. برای جلوگیری از بروز عوارض کامپوزیت دندان، نیاز به رعایت بهداشت و زدن مسواک و نخ دندان میباشد. هر چند کامپوزیت دارای دوام و ماندگاری مناسبی بوده، اما می توان طول عمر آن را با مراقبت های لازم و رعایت اصول بهداشتی افزایش داد.

در ادامه از این مقاله کلینیک دندانپزشکی آریانا به شرح برخی نکات مهم و اصولی که بایستی پس از کامپوزیت دندانها رعایت گردد، خواهیم پرداخت.

مراقبت ها 

• احتمال باقی ماندن اثر داروی بی حسی تزریق شده قبل از نصب کامپوزیت، ۲-۱ ساعت بعد از اتمام ترمیم دندان وجود دارد.

از این رو، فرد ممکن است متوجه سفتی غذاها نشده و به طرز صحیحی قادر به جویدن و گاز گرفتن غذا نباشد و یا حتی در چنین شرایطی لپ خود را نیز گاز بگیرد. در نتیجه به دلیل وارد آمدن فشار به کامپوزیت و یا شکستن و لب پر شدن آن توصیه به مصرف مواد غذایی نرم و مایعات تا زمان از بین رفتن اثر بی حسی می شود.

لیفت لثه 

مراقبت های لازم بعد از کامپوزیت دندانها

• پس از کامپوزیت دندان، از مصرف هرگونه دخانیات اجتناب کنید، زیرا که می تواند اثرات منفی را بر روی رنگ کامپوزیت باقی بگذارد.

• با توجه به اینکه ممکن است به مرور زمان کامپوزیت دندان دچار تغییر رنگ شود، از این رو، سعی کنید تا ۴۸ ساعت پس از نصب آن از نوشیدن مواد رنگی از قبیل نوشابه، چای و قهوه خودداری کنید.

• احتمال بروز حساسیت های موضعی در برخی افراد، پس از عمل کامپوزیت دندانی وجود دارد. برای مثال، فرد ممکن است مدت کوتاهی پس از کامپوزیت دچار حساسیت به گرما و سرما گردد. ولی با گذشت زمان این حساسیت موضعی برطرف می شود.

• استفاده از مسواک نرم بلافاصله پس از خوردن غذاهای رنگی توصیه می شود. همچنین نخ دندان نیز جهت پاکسازی عمیق تر دندان گزینه مناسبی خواهد بود.

• از آنجا که احتمال تغییر رنگ کامپوزیت به وسیله برخی از دهانشویه ها وجود دارد. از این رو، حتماً از دهانشویه های تجویز شده توسط پزشک خود استفاده کنید.

• علاوه بر آن، سعی کنید جهت جلوگیری از شکستن کامپوزیت، فشار زیادی بر آن وارد نکنید. البته ترمیم کامپوزیت پس از شکستن آن نیز امکان پذیر است.

• هنگام شرکت در فعالیت های ورزشی بهتر است از محافظ دندانی استفاده گردد. چرا که در صورت وارد شدن ضربه به صورت و یا برخورد توپ به آن، احتمال شکستن دندان ها و روکش های به کار رفته جهت ترمیم آن وجود دارد.

بهترین برند کامپوزیت دندانها چیست؟

سه کشور آلمان، ژاپن و آمریکا از معتبرترین تولیدکنندگان کامپوزیت های دندانی محسوب می شوند.  این کامپوزیت ها از لحاظ قیمتی با هم تفاوت دارند، و  از نظر کیفیت نیز با هم بسیار متفاوت می بانشد . 

قیمت و کیفیت دو گزینه ای است که در زمان انجام کامپوزیت بسته به شرایط زیبا جویان دارند و معمولا قبل از انجام کامپوزیت از زیبا جو راجب به برند و کیفیت حتما سوال پرسیده میشود. 

به طور معمول، این کامپوزیت ها بسته به شرایط و رنگ مورد نظر دندان های مراجعین انتخاب می شوند. از برندهای معتبر و خوب کامپوزیت دندان می توان به موارد زیر اشاره نمود:
۱-کامپوزیت های ژاپنی: توکویاما، جیانیالGeanial) )، کامپوزیت kuraray و گرادیا دایرکت(Gradia DIrect).
۲-کامپوزیت های آمریکایی: کازمادنت(Cosmedent)، بیسکو(Bisco) آمریکا و کامپوزیت تری ام(۳M).
۳-کامپوزیت های آلمانی: زنیت(Zenit)، کامپوزیت شرکت ایووکولار IPS آلمان.
۴- کامپوزیت سارمکو(Saremco) سوییس.

لازم به ذکر است که تنها نوع برند کامپوزیت نیست که سبب تفاوت آن با برندهای دیگر می شود. بلکه تکنیک و مهارت دندانپزشک نیز مرغوبیت یک برند را افزایش خواهد داد. چرا که بیشتر برندها از استاندارد لازم برخوردار بوده و مراحل کنترل کیفیت را پشت سر گذاشته اند.

مزایا و عوارض

در این بخش قصد داریم در رابطه با مزایا و عوارض کامپوزیت دندان صحبت کنیم. مزایای کامپوزیت دندان عبارتند از:

کوتاه بودن طول دوره درمان: در روش کامپوزیت، پزشک قادر به اتمام کار کامپوزیت دندان تنها در یک جلسه خواهد بود. بنابراین، با توجه به اهمیت مسئله زمان، این مورد می تواند یکی از مزایای مهم این تکنیک به شمار رود.

ایجاد کمترین تغییر در ساختار دندان ها: از آنجا که کامپوزیت به عنوان یک نوع روکش برای دندان ها محسوب می شود. از این رو، برای نصب آن احتیاجی نیست که ساختار دندان تغییر کند و در حقیقت نیازمند حداقل میزان آماده سازی خواهد بود. همچنین، سبب ایجاد هیچگونه صدمه و تغییری در مینا، عاج و ریشه دندان نمی شود.
دارای قابلیت تعویض و ترمیم: در صورت بروز مشکلی همچون جدا شدن لایه کامپوزیت از دندان، امکان ترمیم و یا تعویض آن به راحتی توسط پزشک وجود دارد و از این بابت هیچگونه نگرانی نداشته باشید.

• هزینه مناسب: قیمت کامپوزیت دندان به میزانی است که هر فردی با هر سطح درآمد و بودجه ای قادر به استفاده از این روش خواهد بود.

طول عمر و ماندگاری طولانی: از دیگر مزایای کامپوزیت که می توان به آن اشاره نمود، دوام و طول عمر بالای آن است. در صورت رعایت نکات بهداشتی و توجه به توصیه های پزشک جهت مراقبت از آنها، می توان طول عمری حدود ۱۰ سال یا حتی بیشتر را برای آن در نظر گرفت. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به صورت مرتب، بالاترین میزان تأثیر را در این رابطه خواهد داشت.

• راحت بودن درمان با کامپوزیت: نیاز به هیچگونه بیهوشی جهت گذاشتن کامپوزیت بر روی دندان ها نبوده و پزشک به سهولت قادر به انجام این کار بدون ایجاد هرگونه خونریزی خواهد بود.

عوارض کامپوزیت دندان

احتمال لکه دار شدن کامپوزیت دندان و از بین رفتن رنگ آن به راحتی وجود دارد. اگر تراش دندان ها در روش کامپوزیت انجام نمی شد، در آن صورت برجسته شدن دندان در پایان کار به چشم می خورد. کامپوزیت در مقایسه با لمینت دارای مقاومت خیلی کمتری بوده و بسیار شکننده خواهد بود و احتمال شکستن آن با ضربه های کوچک وجود دارد.

از این رو، بایستی اقدام به تعویض و تعمیر کامپوزیت هر چند وقت یکبار نمایید. همچنین کامپوزیت از براقیت کمتری در مقایسه با لمینت برخوردار بوده، ولی امکان براق کردن آن تا حدودی با کمک روش هایی وجود دارد. دندان های کامپوزیت شده شما شاید در ابتدای دوره درمان، حساس به دما باشند که البته این مشکل به مرور زمان برطرف خواهد شد. به منظور پیشگیری از زرد شدن کامپوزیت دندان ها بایستی بعد از خوردن هر وعده غذای رنگی سریعاً آنها را مسواک بزنید.

تفاوت کامپوزیت و لمینت دندان چیست ؟


کامپوزیت دندان و لمینت هر دو روکش هایی محکم برای زیباتر ساختن ظاهر دندان ها میباشد. کسانی که خواهان رفع نواقص و فاصله دندان های خود هستند میتوانند از یکی از این دو روش بهره ببرند. اما تفاوت بین کامپوزیت و لمینت در جنس و موارد دیگر میباشد.

  1.  زمانی که کامپوزیت دندان آماده میشود همان روز بوده و لمینت از ۱۵ روز تا یک ماه نیز، طول میکشد.
  2.  در لمینت مینای دندان تراشکاری میشود اما در کامپوزیت این کار نیاز نیست.
  3.  شما در کامپوزیت دندان لازم دارید حداقل یک بار در سال، دندان تان را پولیش کنید اما در لمینت این کار نیاز نیست.
  4.  لمینت را نمیتوان در صورت شکستگی ترمیم کرد و باید به طور کلی آنرا تعویض کنید اما امکان ترمیم برای کامپوزیت میباشد.
  5.  لمینت ها سرامیکی بوده و جنس کامپوزیت دندان از ترکیب رزین میباشد.
  6.  طول عمر لمینت دندان بالا و به میزان ۱۰ الی ۱۵ سال است اما کامپوزیت ها بین۸۵ تا ۱۰ سال طول عمر دارند.
  7.  کامپوزیت دندان هزینه کمتری نسبت به لمینت دارد و در نتیجه میزان طبیعی بودن آن کمتر از لمینت میباشد.
  8.  مقاومت کامپوزیت در برابر تغییر رنگ و لکه گیری کمتر از لمینت است.
مقایسه کامپوزیت دندان و بلیچینگ

در ادامه این مقاله قصد داریم به بیان تفاوت های دو روش کامپوزیت دندانها و بلیچینگ بپردازیم.

۱-نحوه انجام این دو روش: این دو روش از لحاظ متریال مورد استفاده و همچنین چگونگی اجرا با هم متفاوت هستند. در روش بلیچینگ، اقدام به قرار دادن ماده ای تحت عنوان کاربامید پراکساید و یا هیدروژن پراکسید با غلظت معینی بر روی دندان می شود. در حالی که در کامپوزیت مواد خمیری شکل کامپوزیت پس از آماده سازی و تمیز کردن آن، روی دندان قرار داده می شود. سپس عمل فرم دهی و محکم سازی آن به کمک نور مخصوص لیزر و پالیش کردن این مواد، تا دستیابی به نتیجه طبیعی و قابل قبول صورت می گیرد.

۲-هزینه کامپوزیت دندان و بلیچینگ: هر چند هر دو روش را می توان جزء خدمات ترمیم مقرون به صرفه دندان دانست، ولی هزینه بلیچینگ نسبت به کامپوزیت کمتر است.

مقایسه کامپوزیت دندان و بلیچینگ

۳-کاربرد این دو روش: از لحاظ سفید کردن دندانها، دو روش کامپوزیت و بلیچینگ دارای کاربرد مشابه ای بوده، اما نمی توان با کمک بلیچینگ فرم ظاهری دندانها را تغییر داد. با استفاده از کامپوزیت نه تنها امکان سفید کردن دندانها وجود دارد، بلکه می توان ایرادات و نواقص ظاهری همچون لب پرشدگی، شکستگی و یا کج شدن جزئی دندانها را نیز رفع نمود.

۴-میزان دوام و ماندگاری روش کامپوزیت دندان و بلیچینگ: معمولاً شش ماه را می توان برای دوام سفیدی دندان ها در روش بلیچینگ انتظار داشت. در صورتی که چیزی حدود ۷-۵ سال طول عمر کامپوزیت خواهد بود.

۵-میزان سفید کردن دندان ها: امکان سفید کردن دندان ها با بلیچینگ تنها به میزان مشخصی وجود دارد که نمی توان درجه آن را پیش بینی نمود. ولی کامپوزیت از سایه رنگ های متنوعی برخوردار بوده که بیمار قادر به انتخاب رنگ مناسب و میزان سفیدی دندان ها بسته به سلیقه خود و راهنمایی های دندانپزشک خواهد بود.

آیا کامپوزیت دندان دائمی است؟

در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که کامپوزیت دندانها دائمی نبوده و در برخی از موارد، میزان پایداری آن کم خواهد بود. همچنین بعضی فاکتورها نقش مؤثری در افزایش طول عمر آن دارند.

مهارت دندانپزشک یکی از اصلی ترین موارد در پایداری کامپوزیت محسوب می شود. به عبارت دیگر می توان ترمیم طولانی مدت کامپوزیت را با بکارگیری متریال با کیفیت و تکنیک های خوب انتظار داشت.

از دیگر عوامل مهم در میزان ماندگاری کامپوزیت دندانها، رعایت بهداشت و میزان مراقبت از دهان و دندانها است. برای مثال، دو بار مسواک زدن در روز، استفاده از دهانشویه و مراجعه به دندانپزشک هر ۶ ماه یکبار می تواند تأثیر شگرفی بر میزان پایداری و طول عمر کامپوزیت داشته باشد.

دندانی که کامپوزیت بر روی آن جای می گیرد نیز یکی دیگر از فاکتورهای مهم در میزان دوام کامپوزیت خواهد بود. یعنی احتمال زودتر شکستن کامپوزیت، در صورت بیش از حد تحت فشار بودن آن وجود دارد. علاوه بر آن، میزان فشار وارده بر آن، در زمان گاز گرفتن و جویدن نیز در میزان طول عمر آن تأثیر خواهد داشت.

کدام روش برای اصلاح دندانها بهتر است؟ کامپوزیت یا ارتودنسی؟

برای اینکه ببینیم بین روش کامپوزیت و ارتودنسی کدام یک جهت اصلاح دندانها بهتر است، به مقایسه این دو تکنیک خواهیم پرداخت:

۱-به منظور رفع مشکلات جزئی دندانها همچون پوسیدگی، شکنندگی و نازکی و بدرنگی دندان ها، از کامپوزیت استفاده می شود. اما کاربرد روش ارتودنسی بیشتر جهت درمان ناهنجاری های فک و دندانها از جمله دندانهای نامرتب و فاصله دندانی می باشد.

۲-در صورت انجام ارتودنسی توسط یک پزشک مجرب و ماهر، می توان نتیجه ای ماندگار را از آن انتظار داشت. در حالی که کامپوزیت دندانها مادالعمر نبوده و احتمال ریختن آن با گذشت مدت زمانی وجود دارد و باید مجدداً اقدام به درمان آن نمود.

کامپوزیت بهتر است یا ارتودنسی؟

۳-ارتودنسی یک تکنیک غیر تهاجمی بوده، در مقابل، تراشیدن مینای دندان در روش کامپوزیت صورت می گیرد.

۴-به نظر می رسد که ارتودنسی در مقایسه با کامپوزیت دندانها دارای هزینه بیشتری است. در حالی که مادالعمر بودن نتیجه ارتودنسی می تواند این مسئله را پوشش دهد.

۵-امکان استفاده از کامپوزیت به جای ارتودنسی وجود ندارد. چرا که در ارتودنسی موقعیت فک یا دندان ها تغییر می کند. اما در روش کامپوزیت دندان تنها با اضافه شدن یک ماده خارجی به دندان، تغییری در موقعیت فک ایجاد نخواهد شد.

۶-بهتر است به منظور درمان فاصله بین دندان ها، به سراغ روش ارتودنسی بروید. چرا که نیاز به تراشیدن مینای دندان در کامپوزیت بوده و در صورت سالم بودن دندان ها، بهتر است روش ارتودنسی برای حرکت و جابجایی آنها استفاده شود.

بنابراین، انتخاب یکی از دو روش ارتودنسی و کامپوزیت، به میزان کجی دندانهای شما و ظاهر آنها بستگی دارد. اگر نامرتب بودن و کجی دندانها، کم و جزئی باشد، بهتر است برای مرتب کردن آنها روش کامپوزیت را در پیش گیرید.

ولی در صورت عدم قرارگیری دندان ها در جایگاه خود و یا بیش از حد نامرتب بودن آنها، روش ارتودنسی مناسب تر خواهد بود.

آیا ونیر کامپوزیت همان کارایی کامپوزیت را دارد؟

نیازی به تراشیدن مینای دندانها جهت نصب ونیر کامپوزیت نبوده و صدمه ای به دندان طبیعی وارد نخواهد شد. علاوه بر آن، به بی حسی محیط پیرامون دهان و دندانها جهت استفاده از ونیر کامپوزیت نمی باشد.

با این حال، تجربه و مهارت و تخصص پزشک در موفقیت این روش بسیار اهمیت دارد. این تکنیک بیشتر جنبه زیبایی داشته و در زمان زرد بودن دندانها و نامرتب بودن آنها مورد استفاده قرار می گیرد.

پوشش کامپوزیت در ونیر کامپوزیت فقط بر روی سطوح خارجی دندانها قرار می گیرد. ونیر کامپوزیت جهت ساخت به ارسال نمونه به لابراتوار نیازی نداشته و توسط دندانپزشک در مطب فرم خواهد گرفت. هر چند کامپوزیت به هزینه و زمان کمتری در مقایسه با روکش برخوردار است، ولی همیشه نمی تواند درمان مؤثری تلقی شود.

بعد از کامپوزیت دندان چه شکلی می‌شویم؟

افرادی که اقدام به کامپوزیت دندان می نمایند، به دنبال اصلاح طرح لبخند خود هستند. اما در این میان برخی از افراد نیز وجود دارند که به دلیل برخی ایرادات موجود در دندان های خود، به سراغ این روش می روند. آنها با کامپوزیت کردن، فاصله میان دندانها را برطرف کرده و شکستگیها را پنهان می کنند. همچنین ترک های دندان را پوشانده و لب پریدگی دندان ها را از نظر دور می دارند.
از این رو لمینت کامپوزیتی دندان، تغییرات فوق العاده ای را در چهره انسان ها به وجود می آورد. به گونه ای که در بیشتر مواقع این تغییرات منجر به جذابیت بیشتر چهره می شود.

پشیمانی بعد از کامپوزیت دندان

با وجود تمام زیبایی هایی که کامپوزیت کردن دندان به همراه دارد، اما ممکن است برخی از افراد بعد از کامپوزیت، از کار خود پشیمان شوند. این مسئله می تواند به دلایل مختلفی در افراد مشاهده شود.

مثلا حساسیت های مراقبت از این نوع دندان ها بعد از کاشت، باعث می شود تا آنها از کامپوزیت کردن دندان های خود پشیمان گردند.
در چنین حالتی، شاید بیشتر این افراد تصور کنند که می توانند به همان راحتی که کامپوزیت دندان را نصب کرده اند، اقدام به ریمو کردن آن نیز نمایند. اما باید بگوییم این باور غلط است. حتی اگر برداشتن لمینت زیر نظر بهترین و متخصص ترین پزشکان نیز انجام شود، باز هم آسیب های خاصی از خود بر جای خواهد گذاشت.

چگونه بهترین کامپوزیت دندان مناسب صورت و دندان خود انتخاب کنیم؟

برای این که بدانید نوع کامپوزیتی که برای دندان های خود انتخاب کرده اید تا چه میزان مناسب است، نیاز به کسب مشورت از پزشک متخصص دارید. کامپوزیت کردن دندان ها در اصل نوعی اثر هنری است که باید به دست طراح آن خلق شود. در این میان دندانپزشکان، همان طراحانی هستند که این اثر هنری را خلق می کنند.

پزشکان بسته به انواع و اقسام سبک ها و اشکال ونیرهای کامپوزیت، اقدام به انتخاب بهترین نمونه برای هر فرم صورت می نمایند. این که شخص دارای فرم صورت بیضی، گرد، مربع، قلبی و … باشد، تاثیر بسیار زیادی در انتخاب نوع کامپوزیت دارد.

زیرا هر حالت چهره ای، یک فرم فک ویژه دارد و لازم است فرد در زمان کامپوزیت کردن دندان ها به این مسئله توجه ویژه ای نماید.

قیمت کامپوزیت دندان

آیا فاکتورهای موثر در قیمت کامپوزیت  را می شناسید؟ انواع برند کامپوزیت با کیفیت های مختلف دارای قیمت های متفاوت میباشند.

اگر تصمیم گرفته اید برای طراحی لبخند یا ترمیم دندانهایتان از کامپوزیت  استفاده کنید و نگران قیمت ها هستید، بهتر است فاکتورهایی که در تعیین هزینه پروژه تاثیر گذار است را بشناسید.

مهم ترین چیزی که در هزینه نهایی پروژه زیبایی یا درمانی شما تاثیر میگذارد محلی (کلینیک ) است که برای این کار انتخاب می نمایید. میزان تخصص دندانپزشک در این زمینه از بالاترین درجه اهمیت برخوردار است. مورد دیگر محل قرارگیری دندان است که در انتخاب مواد مصرفی و میزان ظرافت عمل دندانپزشک باید مورد توجه ویژه ای قرار گیرد.

بررسی قیمت  کامپوزیتی، مهمترین فاکتوری است که باید افراد پیش از کامپوزیت کردن دندانهای خود به آن توجه کنند.هر دندان در اجرای کامپوزیت ، یک واحد در نظر گرفته میشود.

برای تعیین تعداد واحد کامپوزیت مصرفی برای ترمیم دندانها، متخصص مربوطه باید نظر خود را ارائه دهد. البته ابتدا اینکه چند واحد از دندانهای شما نیاز به کامپوزیت دارد بسته به هدف شما که آیا از کامپوزیت برای لبخند  و زیبایی استفاده می کنید و یا اینکه هم هدف زیبایی است و هم اینکه دندانهای نازیبا و فرسوده دارید که باید ترمیم شوند.

برای طراحی خط لبخند و محاسبه تعداد واحد دندانی خود میتوانید مقابل آینه لبخند بزنید. تعداد دندان هایتان که در این لبخند مشخص می شود را بشمارید. به همان میزان نیاز به واحد کامپوزیت خواهید داشت.

– جنس یا برند کامپوزیت مصرفی
استفاده از برند مرغوب در اجرای واحدهای کامپوزیت دندان، مسئله ای است که باید به آن حساس باشید. استفاده از برندهای نامرغوب اگرچه هزینه را برای شما پایین تر می آورد اما ممکن است شکستگی و حساسیت های بعدی گریبان گیر شما شود. برندهای مختلف از نظر کیفیت و طول عمری که دارند، به دسته و قیمت های مختلف تقسیم می شوند. لازم به ذکر است با کیفیت ترین مواد کامپوزیتی به کشورهایی نظیر، آمریکا، سوئیس، آلمان و ژاپن تعلق دارد. برندهای معروف نیز برند بیسکو و coltene از کشور آمریکا، DMG و DMP dental آمریکا میباشد. از دیگر برند ها در مقاله انواع برندهای کامپوزیت دندان به صورت مفصل صحبت خواهد شد.


۲- انتخاب متخصص با دستمزد مشخص
مسلما برند یا ماده خوب کامپوزیت دندان اگر در دست یک فرد نامتخصص باشد، هیچ گونه تاثیری در کیفیت نهایی کار شما نخواهد داشت. در نتیجه یکی از فاکتورهای تعیین قیمت کامپوزیت، دستمزد دندانپزشک شما خواهد بود. این هزینه طبق تعرفه خواهد بود که تفاوت قیمت پزشک های مختلف به دلیل تفاوت دستمزد و مواد و خدماتی است که توسط متخصصین در کلینیک های متفاوت ارائه میگردد.


۳- هزینه های جانبی کامپوزیت دندان
اگر دندان شما سالم بوده و تنها برای جنبه زیبایی اقدام به کامپوزیت دندان می نمایید، هزینه پروژه شما با سایر افراد متفاوت خواهد بود. برخی دیگر از مراجعین به دلیل داشتن پوسیدگی در دندان هایشان، یا نیاز به ارتودنسی، هزینه درمان شان بیشتر خواهد بود.

هزینه ۱۴۰۱


اگر بخواهیم به طور کلی قیمت کامپوزیت  برندهای مختلف را با هم مقایسه کنیم، لازم به ذکر است کامپوزیت های آمریکایی در رده بالاتری نسبت به سایر کشورها قرار خواهند گرفت. به دلیل تورم و تغییر قیمت ها، عدد مشخصی را نمیتوان بیان کرد. اما به ترتیب کامپوزیت های کره ای، برزیلی، ژاپنی، آلمانی و سوئیسی و آمریکایی دارای قیمت هایی هستند که از کم به زیاد دسته بندی شده اند.

هر مدل کامپوزیتی که برای دندان ها انتخاب می شود، از قیمت خاصی برخوردار است. البته در این میان باید بگوییم هزینه کامپوزیت های سرامیکی (لمینت ) همیشه نسبت به نمونه های دیگر بالاتر است. زیرا مدت ماندگاری آنها بیشتر بوده و از دوام بالاتری نیز برخوردارند.

همچنین این نمونه از کامپوزیت ها طیف وسیعی از ایرادات دندان ها را پوشش می دهند و در برابر لکه نیز از مقاومت بسیار بالایی برخوردارند. از این رو بسته به نوع کامپوزیتی که انتخاب می شود، افراد متقاضی باید هزینه های متفاوتی بپردازند.

تفاوت قیمت کامپوزیت دندان در برندهای مختلف به چه دلیل است؟


کامپوزیتها باید در برابر فشار و تغییر رنگ در طول زمان مقاوم باشد. هر واحد کامپوزیت در طول زمان نیاز به ترمیم دارد که مدت زمان ماندگاری آن و عدم نیاز آن به ترمیم، از جمله مشخصه های کیفیت کامپوزیت میباشد. در آخر لازم به ذکر است ماده کامپوزیت مصرفی نباید باعث مشکلات دهان و دندان و حساسیت های لثه ای گردد.

سخن پایانی

در این مقاله در رابطه با کامپوزیت دندانها، مزایا و معایب آن و همچنین مقایسه آن با روش بلیچینگ دندان  صحبت کردیم.

در صورتی که قصد انجام کامپوزیت را دارید، حتماً به سراغ یک دندانپزشک ماهر و مجرب بروید.

چرا که عوارض زیادی را می توان از انجام غیر اصولی کامپوزیت انتظار داشت. برای مثال، ممکن است فرد در نخ دندان کشیدن به دلیل اجرای بد کامپوزیت دچار مشکل شود. بنابراین، این موضوع سبب التهاب لثه و خراب شدن دندانها خواهد شد.

سوالات ؟
کامپوزیت دندان روکش دندان لیفت لثه بلیچینگ دندان

ارسال دیدگاه

عضویت در
خبرنامه سایت

*** عضویت در خبرنامه سایت

روزهای کاری

شنبه : 10.00 - 18.00 عصر
یکشنبه : 10.00 - 18.00 عصر
دوشنبه : 10.00 - 18.00 عصر
سه شنبه : 10.00 - 18.00 عصر
چهارشنبه : 10.00 - 18.00 عصر
پنج شنبه : تعطیل
جمعه : تعطیل