G-1HLRCNXSHJ
ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان چیست؟ مزایا و معایب و مراقبت های بعد از ایمپلنت ؟ مراحل انجام کار ؟

ایمپلنت دندانها نوعی ریشه مصنوعی دندانها است که برای نگه داشتن تاج دندان یا پل جایگزین، در فک فرد قرار می گیرد. در واقع ایمپلنت های دندانی ساختارهایی مصنوعی هستند که جراح دندان در استخوان فک فرد قرار می دهد. اگر فردی یک یا چند دندان خود را از دست داده باشد، ممکن است به ایمپلنت نیاز داشته باشد.

ایمپلنت دندانی گزینه ای مناسب برای همه افرادی است که به نحوی دندانی یا دندان های خود را از دست داده اند. نحوه از دست رفتن دندانها چه بر اثر بیماری پریودنتال باشد و چه بر اثر وارد شدن ضربه، چه به دلیل پوسیدگی باشد یا به دلیل بهداشت نامناسب دندان، ژنتیک و… ایمپلنت دندانها یک راه حل در دسترس برای جبران ضایعه پیش آمده است.

همانطور که بیان شد ایمپلنت دندانی ساختاری است که جایگزین دندان از دست رفته می شود. جراح با قطعات پیچ مانند، ایمپلنت را در استخوان فک قرار می‌دهد و از آن به عنوان لنگر دندان مصنوعی یا تاج دندان استفاده می‌کند. در این رابطه دستگاهی تحت عنوان «اباتمنت» دندان مصنوعی را به ایمپلنت دندان وصل می کند.

تاج های مصنوعی دندان به طور سفارشی و مخصوص هر فرد ساخته می شوند تا متناسب با دهان فرد باشد و با رنگ سایر دندان های او مطابقت داشته باشد. روکش های ساخته شده مشابه دندان های طبیعی هستند و به همان خوبی عمل می کنند.

ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان چیست ؟

ایمپلنت های دندانی دو نوع عمده دارند: آندوستال(در استخوان) و ساب پریوستال(روی استخوان)!

⦁ رایج ترین نوع ایمپلنت، ایمپلنت های اندوستال هستند. ایمپلنت اندوستال (مجموعه پیچ ها، سیلندرها یا تیغه ها) توسط یک جراح در استخوان فک جاسازی می شود و هر کدام می توانند یک یا چند دندان مصنوعی را نگه دارند. این نوع ایمپلنت عموما برای بیمارانی که بریج یا پروتزهای متحرک دارند، به عنوان یک روش جایگزین مورد استفاده قرار می گیرد.

⦁ ایمپلنت های ساب پریوستئال در قسمت بالایی استخوان فک قرار می گیرند. جراحان دندانپزشک این نوع از ایمپلنت ها را برای افرادی انتخاب می کنند که ارتفاع زیادی تا استخوان فک خود ندارند. در این نوع از ایمپلنت ها، پایه های چهارچوب فلزی از لثه خارج شده و پروتز یا تاج دندان مصنوعی را نگه می دارند. این نوع ایمپلنت ها برای بیمارانی استفاده می شود که توان استفاده از دندان مصنوعی معمولی را ندارند و از سوی دیگر دارای حداقل ارتفاع استخوان می باشند.

چه افرادی می توانند دندان های خود را ایمپلنت کنند؟
ایمپلنت دندان چیست ؟

چه افرادی می توانند دندان های خود را ایمپلنت کنند؟

همه افرادی که دندان های طبیعی خود را به صورت تکی، چندتایی یا به طور کلی از دست داده اند، در صورت برخورداری از استخوان فک سالم و نیز لثه های سالم و بدون عفونت برای جراحی ایمپلنت واجد شرایط هستند. این افراد می توانند از طریق جراحی ایمپلنت فقدان دندان های اصلی خود را جبران نمایند.

چه افرادی نمی توانند دندانهای خود را ایمپلنت کنند؟

با وجود تمام مزایای ایمپلنت، ایمپلنت دندانها برای همه افراد مناسب نیست.

زیرا اجزای کاشت ایمپلنت باید با استخوان فک پیوند داشته باشند، بنابراین شرط اصلی پیش از انجام جراحی ایمپلنت سالم بودن استخوان ‌های فک است. علاوه بر این فرد باید از بافت لثه سالم و عاری از بیماری پریودنتال برخوردار باشد. در ذیل لیست گروهی از افراد که واجد شرایط جراحی ایمپلنت دندانی نیستند آورده شده است:

⦁ افراد مبتلا به بیماری های حاد و بیماری متابولیک غیر قابل کنترل
⦁ افراد مبتلا به بیماری های عفونت استخوان یا بافت نرم
⦁ افرادی که دارای عادت سیگار کشیدن شدید هستند
⦁ افرادی که دارای عادات غیر عملکردی مانند: دندان قروچه یا فشردن دندان ها بر روی همدیگر هستند
⦁ افراد مبتلا به اختلالات رفتاری یا روانی
⦁ افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی
⦁ افراد مبتلا به دیابت
⦁ افراد مبتلا به پوکی استخوان
⦁ افراد مبتلا به ایدز
⦁ افرادی که تحت شیمی درمانی هستند
⦁ افرادی که تحت پرتو درمانی سر یا گردن هستند

اگر افرادی که درگیر موارد فوق هستند تحت عمل جراحی کاشت دندان قرار بگیرند، خطر شکست ایمپلنت بسیار بالا خواهد بود.

مزایا و عوارض ایمپلنت دندانها چیست؟

ایمپلنت های دندانها می توانند جایگزین دندانهای از دست رفته یا به شدت آسیب دیده شوند. همچنین می توانند لبخندی زیبا را دوباره به چهره شخص ببخشند.

همانطور که بیان شد افراد دندانهای دائمی خود را به دلایل مختلفی از دست می دهند، در این حالت اگر استخوان فک و لثه فرد سالم باشد ایمپلنت های دندانی یک راه حل طولانی مدت و اغلب دائمی برای جایگزینی دندانهای از دست رفته او به شمار می روند.

مزایای ایمپلنت را می توان به صورت ذیل خلاصه نمود:

⦁ ظاهری طبیعی دارند و بسیار راحت هستند.
⦁ باعث بهبود عملکرد جویدن می شوند.
⦁ خطر ایجاد حفره در دندان های مجاور را کاهش می دهند.
⦁ به نگهداری بهتر استخوان در محل دندان از دست رفته کمک می کنند.
⦁ سلامت استخوان فک فرد را حفظ کرده و رشد آن را تحریک می کند.
⦁ باعث کاهش حساسیت در دندان های مجاور می شود.
⦁ ثابت هستند و لازم نیست مانند پروتزهای متحرک هر شب بیرون آورده و تمیز شود.

همه جراحی ها به طور ذاتی خطراتی در پی دارند، افرادی که تحت جراحی ایمپلنت قرار می گیرند نیز ممکن است در حین یا پس از این جراحی دچار عوارضی شوند. در ذیل لیستی از عوارض احتمالی جراحی ایمپلنت آورده شده است:

⦁ آسیب رسیدن به عصب ها که منجر به تغییر حس در ناحیه جراحی می شود
⦁ باز شدن محل برش بعد از جراحی
⦁ حرکت ایمپلنت
⦁ قرار گرفتن ایمپلنت در بالای خط لثه
⦁ عفونت ایمپلنت
⦁ از دست دادن سریع و پیشرونده استخوان
⦁ احساس درد هنگام ضربه زدن به ایمپلنت

مراحل ایمپلنت دندانها چیست؟

روند دقیق کاشت ایمپلنت  در هر بیمار متفاوت است. بیمار در اولین ملاقات خود با دندانپزشک در مورد گزینه های درمانی صحبت خواهد کرد.

با فرض اینکه ایمپلنت بهترین گزینه درمانی تشخیص داده شود، گام بعدی تعیین نوع ایمپلنت (اندوستال یا ساب پریوستال) خواهد بود. اجرای روش ایمپلنت دندانها برای ایمپلنت های اندوستال به دو تا سه جلسه در طول چند ماه نیاز دارد.

اولین مرحله در روش ایمپلنت اندوستال، قرار دادن پست در استخوان است. جهت آماده سازی برای بخش بعدی عمل، دندانپزشک با کمک لابراتوار دندانهای مصنوعی را به شکلی خواهد ساخت که از نظر شکل و رنگ با سایر دندانهای بیمار مطابقت داشته باشد. هنگامی که ناحیه جراحی شده به اندازه کافی بهبود یافت، دندانپزشک دندان مصنوعی را به پایه می چسباند.

روش ایمپلنت  به صورت ساب پریوستئال نسبت به ایمپلنت های اندوستال طی جلسات کمتری اجرا و تکمیل می گردد.

ایمپلنتهای ساب پریوستئال نیاز به جراحی سبک تری دارند زیرا در بالای استخوان قرار می گیرند. اما با ایمپلنت های ساب پریوستئال، ثبات یکسانی به دست نمی آید. با این حال، این نوع از ایمپلنت ها هنوز یک گزینه عملی برای جایگزینی دندان های از دست رفته به شمار می آیند.

ایمپلنت فوری  دندانها و یا ایمپلنت یک روزه چیست؟

ایمپلنت فوری دندانی ایمپلنتی است که بلافاصله پس از کشیدن دندان در استخوان فک قرار می گیرد. قرار دادن این نوع ایمپلنت معمولا همزمان با کشیدن دندان انجام می شود، اما می توان آن را در عرض دو هفته پس از کشیدن دندان نیز انجام داد.

اگر استفاده از روش ایمپلنت فوری دندانی به درستی انجام شود، این ایمپلنت ها بسیار ایمن خواهند بود. البته در نظر داشته باشید که این روش نیز مثل هر روش دندانپزشکی دیگری، دارای خطراتی ذاتی می باشد.

ایمپلنت دندان چیست ؟
عکس قبل و بعد ایمپلنت
روش های ایمپلنت دندان و توضیح هر روش

به طور کلی جراحی ایمپلنت  دارای دو روش عمده «در استخوان» و «روی استخوان» است. در این رابطه پریودنتیست و دندانپزشک با بیمار برای تعیین نوع جراحی مشورت خواهند کرد.

طی این مرحله این موضوع که ایمپلنت بیمار در کجا و چگونه قرار داده شود، مشخص خواهد شد. با توجه به شرایط ویژه مراجعه کننده و نوع ایمپلنت انتخابی، متخصص جراحی لثه یک برنامه درمانی هماهنگ با نیازهای بیمار وضع می کند.

⦁ جایگزین کردن یک دندان: در صورت از دست دادن یک دندان، یک ایمپلنت و یک تاج جایگزین آن می شوند.
⦁ جایگزینی چندین دندان: در صورت از دست دادن چندین دندان، چندین بریج ایمپلنت جایگزین آنها خواهند شد.
⦁ جایگزینی تمام دندان ها: اگر بیمار به هر دلیلی تمام دندان های خود را از دست داده باشد، یک ست کامل بریج به همراه ایمپلنت یا پروتز جای دندان های اصلی را خواهند گرفت.

راز موفقیت جراحی ایمپلنت کمیت و کیفیت استخوانی است که قرار است ایمپلنت در آن قرار گیرد. فک فوقانی پشت، به طور سنتی یکی از سخت ترین قسمت ها برای کاشت موفقیت آمیز ایمپلنت های دندانی است.

این موضوع ناشی از کمیت و کیفیت ناکافی استخوان در این نقطه و نزدیکی آن به سینوس می باشد. روش تقویت سینوس، با بالا بردن کف سینوس و رشد استخوان برای قرار دادن ایمپلنت های دندانی، می تواند به اصلاح این مشکل کمک کند.

همچنین تغییر شکل برآمدگی فک بالا یا پایین در بیماران، منجر به ایجاد شرایطی می شود که طی آن برای قرار دادن ایمپلنت های دندانی استخوان کافی وجود ندارد.

برای رفع این مشکل، لثه را در نقطه برجستگی بلند می کنند تا نقص استخوانی نمایان شود. سپس نقص موجود با استفاده از استخوان یا جایگزین استخوان پر می شود تا برجستگی مناسب ایجاد شده و جراحی ایمپلنت با موفقیت انجام شود.

قیمت ایمپلنت دندان
نمونه کار ایمپلنت در کلینیک دندانپزشکی آریانا
مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

مراقبت پس از ایمپلنت دندان اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر به نکات مهم توجه نداشته باشید، ممکن است درگیر بیماری لثه و عفونت شوید.

ما در ادامه  این مقاله از کلینیک دندانپزشکی آریانا سعی داریم با این موضوع مهم بیشتر آشنا شویم:

بعد از ایمپلنت چه بخوریم؟

شما باید سعی کنید پس از ایمپلنت دندان مایعات را در برنامه غذایی خود قرار دهید. علاوه بر این مصرف مواد غذایی زیر بسیار مهم است:

  • شیر
  • سوپ خامه
  • سبزیجاتی که از قبل بخار پز شده باشند.
  • بستنی میوه ای
  • میوه هایی که نرم هستند مثل انبه، گلابی و موز
  • آب
  • آب میوه هایی که شکر نداشته باشند و کاملا طبیعی باشند.
  • سوپ
  • پودینگ
  • ماهی که آب پز شده باشد.
  • مرغی که نرم و کباب پز شده باشد.
  • پوره سیب زمینی

تخم مرغ (حتما باید رنده شده باشد)

مصرف الکل بعد از ایمپلنت دندان
مصرف الکل بعد از ایمپلنت دندان
مصرف الکل بعد از ایمپلنت دندان

خوب است بدانید پس از ایمپلنت دندان بدن به جریان خون نیاز دارد. مصرف الکل می تواند دوره بهبودی بعد از جراحی ایمپلنت را مختل کند.

علاوه بر این الکل مانع ترشح بزاق می شود. بزاق وظیفه ضد عفونی کردن دهان را عهده دار می باشد.

پس از آن زمانی که بزاق فرد دچار اختلال شود شخص در معرض عفونت شدید دهان قرار می گیرد.

یکی دیگر از تاثیرات مصرف الکل پس از ایمپلنت می تواند به بیماری لثه مربوط باشد. علاوه بر این الکل باعث می شود دندان ها لق شوند و بافت دهان پوسیده شود.

پیاده روی بعد از ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان کلینیک دندانپزشکی آریانا
مراقبت بعد از روکش ایمپلنت

توجه داشته باشید مراقبت بعد از روکش ایمپلنت دندان نقش بسیار زیادی در ماندگاری آن دارد. ایمپلنت نمی تواند پوسیده شود.

اما امکان دارد آسیب ببیند. زیرا در درون استخوان می باشد و با استخوان و لثه ارتباط مستقیم دارد. به همین خاطر اگر بهداشت دهان و دندان رعایت نشود، ایمپلنت صدمه می بیند. در ادامه به مهم ترین راه های مراقبت از ایمپلنت خواهیم پرداخت:

  • غذاهای چسبناک را کنار بگذارید.
  • روی دو بار باید مسواک بزنید.
  • آرام مسواک بزنید. زیرا محکم و با فشار مسواک زدن آسیب زیادی به دندان هایتان وارد می کند.
  • کشیدن نخ دندان را به هیچ عنوان فراموش نکنید.
  • در سال باید حداقل دو بار به دندانپزشک مراجعه نمایید.
  • از دندان خود به عنوان ابزار استفاده نکنید و مواد خوراکی سفت را با آن نشکنید.
  • از کشیدن سیگار پرهیز کنید.
  • از نوشیدن الکل اجتناب کنید.
مراقبت های مرحله دوم ایمپلنت دندان

به یاد داشته باشید ممکن است پس از ایمپلنت دندان کمی حساسیت و تورم را تجربه کنید. به همین علت باید پس از کاشت ایمپلنت مواد غذایی نرم نوش جان کنید. از مصرف غذاهای خشک و سفت اجتناب کنید.

زیرا امکان دارد پس از جراحی، دندان هایتان تا حد بسیار زیادی به گرما و سرما واکنش نشان دهد.

پس از اینکه کمی احساس درد داشتید، حتما باید با مشورت و تجویز پزشک داروهای ضد درد مصرف کنید. شما باید سعی کنید از فشار دادن مسواک روی دندان ها جلوگیری کنید.

زیرا این کار موجب می شود که درد تشدید شود. به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت دهید. این کار باعث می شود درگیر عفونت دندان نشوید.

پس از اینکه مراقبت های مرحله دوم ایمپلنت را به پایان رساندید، به آسانی می توانید غذا را بجوید. به یاد داشته باشید درد مربوط به ایمپلنت دندان بسیار کم می باشد و نباید نگران باشید.

پیاده روی بعد از ایمپلنت دندان

بهتر است بدانید هر جراحی ممکن است حساسیت هایی داشته باشد. ایمپلنت دندان نیز دارای حساسیت های خاص خود می باشد.

اگر فعالیت شدید انجام دهید ضربان قلب شما به شدت بیشتر می شود. هنگامی که قلب با سرعت بیشتری پمپاز را آغاز می کند، باعث می شود خون خیلی سریع در بدن انتقال یابد.

پس از آن خونریزی و تورم بیشتر می شود. حتی ممکن است کمی احساس درد داشته باشید.

اگر پیاده روی بلافاصله پس از ایمپلنت انجام شود، ممکن است عوارض دیگری نیز ایجاد کند. پس از آن امکان دارد ایمپلنت با شکست روبرو شود و عمر آن کاهش یابد.

برخی از بیماران این سوال را می پرسند که چند روز پس از انجام ایمپلنت باید پیاده روی کنند؟ این سوال برای هر بیماری متفاوت است. برخی از بیماران می توانند بعد از سه روز به پیاده روی بپردازند.

ولی برخی دیگر باید تا دو هفته صبر کنند. به یاد داشته باشید عوامل زیادی در این موضوع اهمیت دارد که عبارتند از:

  • جراحی در هر فردی با دیگری فرق می کند.
  • تعداد ایمپلنت هایی گذاشته شده در هر شخص متفاوت می باشد.
رژیم غذایی بعد از کاشت ایمپلنت دندان

توجه داشته باشید پس از کاشت ایمپلنت دندان باید حتما مواد غذایی نرم مصرف کنید. اما قبل از آن باید حتما با متخصص صحبت کنید. به دلیل اینکه مصرف برخی خوراکی ها که اسیدی هستند سوزش و درد را در ناحیه درمان بیشتر می کنند.

پس از جراحی پیشنهاد می شود که مایعات زیاد بنوشید. سعی کنید در هفته اول پس از جراحی ایمپلنت غذاهای آبکی را در برنامه غذایی خود قرار دهید. همانطور که گفته شد دسر و بستنی را حتما در رژیم غذایی خود بگنجانید.

اگر اهل مصرف آبگوشت هستید، باید حتما آن را بدون نان نوش جان کنید.

شما باید سعی کنید در هفته نخست پس از کاشت ایمپلنت دندان از مصرف شیرینی جات اجتناب کنید.

زیرا برای ایمپلنت مضر می باشد. در هفته دوم می توانید از سبزیجات استفاده کنید. شما می توانید در ماه دوم بعد از کاشت ایمپلنت مصرف ماست، گوشت چرخ کرده و پوره سیب زمینی را نیز در رژیم غذایی خود قرار دهید.

از مواد غذایی سفت نیز حتما باید پرهیز کنید. زیرا فشار زیادی به ایمپلنت شما وارد می کند.

نکات مهم بعد از کاشت ایمپلنت
ایمپلنت دندان کلینیک دندانپزشکی آریانا
نکات مهم بعد از کاشت ایمپلنت
  • پس از کاشت ایمپلنت دندان باید حتما نکات زیر را رعایت نمایید:
    • ناحیه ای که جراحی شده است را با زبان و دست به هیچ عنوان تحریک نکنید.
    • گاز استریل را نباید تا چندین ساعت پس از جراحی از دهان خود خارج کنید.
    • اگر بعد از برداشتن گاز استریل در ناحیه جراحی خونریزی داشتید، باید حتما یک گاز استریل تمیز را روی محل جراحی قرار دهید. پس از آن باید هر ۴۵ دقیقه گاز استریل را عوض کنید تا وقتی خونریزی شما به طور کامل متوقف شود.
  • بهتر است تا چندین روز پس از کاشت ایمپلنت دندان ورزش نکنید. زیرا ممکن است ورزش های سنگین به شما آسیب بزند.
  • از مصرف الکل، نوشیدنی های گازدار و نوشابه پرهیز کنید. مصرف نوشیدنی های داغ را نیز باید به حداقل برسانید.
  • برای اینکه درد شما کم شود باید تا ۴۸ ساعت کمپرس سرد را روی محل جراحی قرار دهید.
  • به یاد داشته باشید مصرف غذاهای نرم را نیز نباید فراموش کنید.
نکات مهم ایمپلنت

همه ما دوست داریم که دندان هایی سالم و سفید داشته باشیم. اما گاهی مشکلی در دندان پیش می آید که ظاهر یا ریشه آن را تحت تاثیر قرار می دهد. در این صورت ما مجبور به کشیدن یا حذف دائمی آن دندان می شویم.

برای برطرف کردن این مشکل، پزشکان از یک جایگزین مصنوعی به نام ایمپلنت دندان استفاده می کنند.

ایمپلنت یا کاشت روشی مطمئن و موفقیت آمیز برای بازگرداندن زیبایی به دهان هر فردی می باشد. جنس ایمپلنت از تیتانیوم است که با کمک عمل جراحی در داخل استخوان فک کار گذاشته می شود.

با مراقبت درست، ایمپلنت دندان می تواند همچون یک جز طبیعی در درازمدت استحکام خود را حفظ کند. البته ممکن است برخی به دلیل نداشتن آگاهی کافی، تصوری غلط از ایمپلنت داشته باشند. یا حتی به این فکر کنند که چقدر جراحی فک برای کاشت دندان می تواند طاقت فرسا باشد.

در نتیجه ترس و استرس وحشتناکی برای افراد قبل از انجام کاشت ایجاد می شود.

اما چاره رفع این نگرانی چیست؟

در ادامه این مقاله از کلینیک  دندانپزشکی آریانا با ما باشید با پاسخ به  ۲۰ سوال کلیدی در خصوص ایمپلنت.

دلیل اهمیت استراحت بعد از ایمپلنت دندان چیست؟

بعد از ایمپلنت دندان ها، استراحت بسیار مهم است. بدن برای برقراری اتصالی محکم میان یک جز مصنوعی با سایر اجزا، به مدت زمان مشخصی نیاز دارد. دلیل اصلی آن نیز حساس بودن ایمپلنت تازه کاشته شده می باشد. با استراحت یا رعایت مراقبت های پس از ایمپلنت دندان، فرد به بیماری هایی مانند پری ایمپلنتیتیس مبتلا نمی شود.


به بیماران توصیه می گردد که در روزهای اولیه، مواد غذایی سفت یا داغ میل نکنند. همچنین کسانی که دارای بیماری زمینه ای هستند، بهتر است طول مدت بیشتری استراحت نمایند.

در واقع با استراحت عوارضی مانند ورم و درد شدید در بیمار به مرور کمتر می گردد. یادتان نرود که عدم فعالیت بدنی یا ورزش سنگین در روزهای اولیه باعث سریع تر شدن روند بهبود شما می شود. در غیر این صورت، سردرد، عفونت، خونریزی، التهاب و سرگیجه مهمان شما خواهد بود.

بعد از کاشت ایمپلنت تا چند روز مصرف دارو های مسکن و آنتی بیوتیک ادامه دارد؟

اگر شما هم نمی خواهید به عفونت های احتمالی دچار شوید، بهتر است آنتی بیوتیک مصرف کنید. مسکن هایی مانند ایبوپروفن و استامینوفن تاثیر زیادی در کاهش درد ناشی از ایمپلنت کامل دندان دارند. مصرف استامینوفن برای کم کردن دمای بدن در هنگام تب نیز توصیه می گردد.

استفاده از قرص های آنتی بیوتیک قبل از انجام جراحی، تا حد زیادی از ورود باکتری به بدن جلوگیری می نماید. پس از انجام ایمپلنت نیز تنها ۵ الی ۷ روز نیاز است که مسکن میل کنید. چرا که مصرف بیش از حد آن به دلیل آلرژی و سایر عوارض، اصلا مناسب نیست. از این رو در صورتی که درد ناشی از ایمپلنت همچنان ادامه دارد، حتما به دندانپزشک خود مراجعه نمایید.

آیا بعد از جراحی ایمپلنت دندان می توان دندان مصنوعی گذاشت؟

جراحی کاشت روشی است که طبق آن، یک قطعه تیتانیومی در داخل لثه قرار می گیرد. از این رو فک برای سازش با این جز مصنوعی تحت فشار می باشد. در این خصوص بهتر است بلافاصله بعد از انجام جراحی ایمپلنت، دندان مصنوعی نگذارید.

چرا که برای جوش خوردن بهتر، نباید فشاری به ایمپلنت دندان ها وارد شود. همچنین در صورت کاشت ایمپلنت یک روزه یا فوری، بایستی مراقب تاج دندان باشید.

فشار آوردن به تاج باعث تکان خوردن ایمپلنت و عدم چفت شدن آن می شود. معمولا بعد از گذشت ۴ ماه، ایمپلنت ها به خوبی به بافت استخوانی فک جوش خورده اند.

همچنین زخم های لثه ترمیم شده و می تواند با توان بیشتری فشار را تحمل کند. از این رو استفاده از دندان مصنوعی نیز بعد از این زمان، مشکلی به وجود نخواهد آورد.

خوابیدن بعد از جراحی ایمپلنت به چه صورت است؟

بعد از عمل جراحی، بیمار به استراحت بیش از هر چیز دیگری نیاز دارد. از این رو در محیطی آرام دراز بکشید. بهتر است چند بالش نیز زیر سر خود قرار دهید تا ارتفاع سر بیشتر شود. خوابیدن زیاد و دراز کشیدن در کاهش درد ایمپلنت دندان بسیار موثر است.

هر گاه حس کردید که سرگیجه دارید یا کبودی صورتتان بیشتر شده است، بهتر است مدتی دراز بکشید. در واقع بدن بدون داشتن انرژی نمی تواند زخمی را ترمیم کند. پس زمان لازم را در اختیار خود بگذارید تا ایمپلنت به صورت کامل به فک شما چفت شود.

چند روز بعد از جراحی ایملپنت، درد و ورم وجود دارد؟

پس از اتمام جراحی و از بین رفتن بی حسی موضعی، در ناحیه دارای ایمپلنت درد بیشتری حس می شود. میزان ناراحتی و درد ناشی از ایمپلنت دندان برای افراد مختلف، متفاوت است. برخی ممکن است طی دو روز اول بهبود یابند و برخی تا یک هفته درگیر باشند. اما به طور نرمال، حداکثر تا ۳ روز فرد دارای تورم در ناحیه دهانی است. درد حاصل از کاشت نیز تا ۱۰ روز بیمار را درگیر خواهد کرد.

البته در روزهای اولیه با تجویز مسکن های مختلف توسط دکتر، التهاب و درد کاهش خواهد یافت. استفاده از یخ و سرما دادن به ناحیه موردنظر نیز تاثیرگذار است. در نهایت بیش از حد نگران این مسئله نباشید. چرا که وجود التهاب، تورم و درد پس از جراحی طبیعی است.

چه دارویی بعد از ایمپلنت باید مصرف شود؟

کارهای زیادی در خصوص مراقبت های پس از ایمپلنت دندان وجود دارند که درد حاصل شده را کاهش می دهند. گذاشتن کیسه یخ در همان ابتدا و سپس قرار دادن حوله گرم مثال هایی از این موارد است. در کنار همه این ها، استفاده از داروهای نسبتا قوی زیر نظر دندانپزشک نیز بسیار موثر خواهد بود.

در واقع افراد با مصرف یک سری داروی خاص می توانند شرایط جوش خوردگی ایمپلنت را آسانتر کنند. البته داروهایی از این قبیل بایستی توسط پزشک تجویز گردد. در ادامه برخی از داروهایی که در اکثر مواقع توسط دکتر تجویز می شوند، نام برده شده است. 

  • ایبوپروفن
  • نورکو یا لورتاب
  • تیلنول با کدئین یا پرکوست
  • ادویل
  • ژل Sockit

توجه نمایید که در کنار این مسکن ها، برخی از داروها در دوران بهبود ایمپلنت دندان نباید مصرف شوند. داروهای ضد افسردگی زیادی از جمله لکساپرو و پاروکستین وجود دارند. این مواد دارویی در پیوند قطعه مصنوعی در دهان اختلال ایجاد می کنند.

پس فراموش نکنید که برای جلوگیری از شکست ایمپلنت، مصرف آن ها را متوقف سازید. همچنین خوردن آنتی بیوتیک با مصرف داروهای ضد بارداری نباید در زمان یکسان انجام شود.

مصرف نکردن سیگار و نوشیدنی های الکلی نیز می تواند از افزایش درد جلوگیری کند.

آیا وجود همراه برای کاشت ایمپلنت دندان لازم است؟

قطعا بیمار پس از جراحی در ساعات اولیه حال مساعدی ندارد. از این رو توصیه می شود فرد با یک همراه به مطب مراجعه نماید. البته آستانه تحمل درد در افراد مختلف فرق دارد.

به همین دلیل نمی توان گفت که همیشه وجود همراه الزامی است. اما به هر حال برای داشتن احساس راحتتر، بهتر است یک دوست یا فردی از اعضای خانواده همراهتان باشد.  

اگر میزان ترشحات خونی بعد از جراحی زیاد بود، چه اقدامی می توان انجام داد؟

ممکن است پس از جراحی ایمپلنت دندان، دچار خونریزی زیادی شوید. در این شرایط اول خون سردی خود را حفظ نمایید. سپس سعی کنید لخته های خونی را از دهان خارج نمایید.

حال گاز استریل بزرگتری را بر روی محل جراحی به صورت مستقیم برای حدود یک ساعت فشار دهید. می توانید از دوتا گاز استریل استفاده کنید.

معمولا بعد از انجام موارد ذکر شده، خونریی متوقف می شود. اما اگر همچنان ترشح خون ادامه داشت، حتما دندانپزشک خود را در جریان قرار دهید. گذاشتن چای کیسه ای مرطوب در محل موردنظر نیز بی تاثیر نیست.

آیا وجود تب بعد از جراحی ایمپلنت، طبیعی می باشد؟


وقتی یک نفر تب دارد، یعنی میکروب ها در حال مبارزه هستند. در واقع تب نشان دهنده عفونت بدنی است که وجود آن بعد از جراحی طبیعی می باشد. پس اگر شما هم بعد از انجام ایمپلنت کامل دندان ها تب دارید. نگران نباشید.

البته این حرارت نباید بیش از حد و در طولانی مدت در بدن بیمار وجود داشته باشد. معمولا مصرف تیلنول یا ایبوپروفن باعث کاهش آن می شود.

آیا بعد از کاشت ایمپلنت، می توان آدامس خورد؟


همان گونه که می دانید، ایمپلنت دندان پس از بهبود زخم ناشی از جراحی، به فک بیمار جوش می خورد. همین باعث ثابت بودن آن و عدم ایجاد اختلال در حین صحبت کردن فرد می باشد. جویدن آدامس یا گاز زدن مواد غذایی در صورت بهبود و پیوند کامل ایمپلنت، مشکلی به وجود نمی آورد.

اهمیت مصرف پروتئین بعد از این جراحی چه می باشد؟


پروتئین ماده ای است که با میکروارگانیسم های مضر داخل بدن مقابله می کند. همچنین در ترمیم بافت و ساخت آن نقش بسیار کلیدی دارد. از این رو به بیماران توصیه می شود که برای بهبود سریع، حتما از مواد نرم حاوی پروتئین استفاده کنند.

این مواد شامل لبنیات، تخم مرغ، قارچ، لوبیا و… می شوند. پس فراموش نکنید که وعده های غذایی خود را تا مدتی با پروتئین غنی نمایید.

 

ایمپلنت دندان از چه اجزائی تشکیل می شود؟


برای ساخت ایمپلنت دندان باید از موادی سازگار استفاده شود. تیتانیوم و زیرکونیا می توانند گزینه هایی خوبی برای داشتن ایمپلنتی سازنده باشند. چرا که بدن آن ها را به عنوان مهاجم در نظر نمی گیرد و پس نمی زند. در ادامه اجزای ایمپلنت دندانی به همراه توضیحی خلاصه خدمت شما ارائه شده است.


• پست یا فیکسچر: قطعه ای مخروطی شکل از جنس آلیاژ تیتانیوم و زیرکونیا است. این قطعه دارای شیارهای میکروسکوپی و ریز می باشد. فیکسچر بسیار شبیه به ریشه دندان است.
• کاوراسکرو: این قطعه برای جلوگیری از ورود خون یا باکتری بر روی فیکسچر نصب می گردد.
• اباتمنت: قطعه ای کوچک و شبیه به پیچ می باشد که جای آن روی خط لثه است. تاج دندان به کمک اباتمنت بر روی فیکسچر قرار می گیرد.
• پل یا تاج دندان: قطعه ای شبیه به دندان انسان است که در انتها روی اباتمنت قرار خواهد گرفت.
• هیلینگ اباتمنت: به کمک این قطعه، بافت لثه در اطراف ایمپلنت بهتر شکل می گیرد. همچنین باعث می شود که اجسام بیرونی به درون ایمپلنت دندان نفوذ نکنند.

آیا من می توانم ایمپلنت دندان انجام دهم؟


اگر می خواهید از یک جایگزین مطمئن برای دندان خود استفاده نمایید، کاشت دندان راه حل مناسبی است. اما ممکن است برای شما سوال شود که آیا همه می توانند ایمپلنت دندان انجام دهند؟ در این خصوص باید بدانید که تمامی افراد پس از ۱۸ سال امکان انجام ایمپلنت را دارند.

وجود استخوان کافی برای قرار دادن ایمپلنت و برخورداری از سلامت دهان لازمه انجام کاشت است. حتی در صورتی که استخوان شما تحلیل رفته باشد، این مشکل با پیوند استخوان حل می گردد.

چه کسانی نمی توانند ایمپلنت دندان انجام دهند؟

ایمپلنت دندان مانند تمامی جراحی ها برای برخی از افراد خاص، محدودیت دارد. در صورتی که یکی از موارد زیر شامل شما می شود، نباید جراحی ایمپلنت را انجام دهید.
• کسانی که از داروهای مشتقات بیس فسفونات استفاده می کنند.
• افرادی که قدرت یا انسجام کافی در فک یا استخوان های دهانیشان وجود ندارد.
• کسانی که شیمی درمانی می شوند یا سابقه رادیو تراپی زیادی دارند.
• افرادی که دارای بیماری پوکی استخوان می باشند.
• دخانیات و مصرف مواد مخدر نیز از موفقیت درمان حاصل از ایمپلنت جلوگیری می کند.

آیا ایمپلنت دندان دقیقا ظاهری شبیه دندان طبیعی دارد؟


پاسخ این سوال مثبت است. ظاهر ایمپلنت با دندان طبیعی انسان هیچ فرقی ندارد. در واقع وجود استحکام زیاد و زیبایی طبیعی ایمپلنت می باشد که آن را به روشی مطمئن تبدیل کرده است. داشتن عملکرد با دوام و طول عمر بالا، ایمپلنت دندان را به راه حلی مناسب در میان افراد تبدیل کرده است. بد نیست بدانید که عمل کاشت یا ایمپلنت، به دندان های مجاور به عنوان پایه نیازی ندارد.

خطرات مرتبط با ایمپلنت دندانی؟

با انجام ایمپلنت دندانی پیش یک متخصص ماهر، عوارضی به وجود نخواهند آمد. چرا که قبل از کاشت، به صورت کامل مناطق مختلف فک از طریق عکسبرداری مورد بررسی قرار گرفته است. با این حال در خصوص عوارض ایمپلنت دندان مواردی وجود دارند که بیمار بایستی حتما از آن ها مطلع باشد.


در صورت عدم ادغام و شل شدن ایمپلنت دندانی بایستی دوباره عمل انجام شود.
در موارد نادر با آسیب رساندن به اعصاب ممکن است بیحسی به صورت دائم در فک باقی بماند.


خون ریزی بیش از حد بعد از نصب ایمپلنت نیز ممکن است بی حسی موقت یا دائم به وجود آورد.


صدمه دیدن رشته های عصبی و ایجاد مشکل در آینده یکی دیگر از این موارد است. البته برای جلوگیری از این اتفاق دکتر به شما توصیه هایی می کند. به طور مثال بایستی به طور منظم ایمپلنت های خود را چک نمایید تا از سلامتشان مطمئن شوید.

آیا ایمپلنت های دندانی همیشه جواب می دهد؟

ایمپلنت دندان مزایایی دارد که باعث می شود نسبت به سایر درمان ها الویت داشته باشد. با توجه به داده های در دسترس، موفقیت آمیز بودن آن در بیماران مختلف ثابت شده است. چرا که گفتار بیمار را با مشکل مواجه نمی کند. دلیل آن هم لق نبودن دندان و ثابت بودن آن نسبت است.

اگر فرد دارای بیماری خاصی نباشد، مشکلی پیش نخواهد آمد. همچنین توصیه می شود که عمل کاشت دندان حتما پیش یک متخصص ماهر و خبره به انجام برسد.

دندانهای من واقعا بد شکل است آیا کاندید ایمپلنت دندان می باشم ؟

در صورتی که دندان های شما ظاهر خوبی ندارند، ارتودنسی گزینه خوبی برای درمان می باشد. اما گاهی به واسطه پوسیده شدن یا آسیب رسیدن به ریشه، سیم کردن دندان نیز پاسخگو نیست. در این خصوص، دندانپزشک به شما پیشنهاد می کند که دندان های خراب خود را بکشید. سپس در صورت واجد شرایط بودن، ایمپلنت دندانی انجام دهید.
همچنین ممکن است دندان های زیادی را به صورت کامل از دست داده باشید. اما نخواهید از دندان مصنوعی استفاده کنید. چرا که تحرک و ثابت نبودن دندان های مصنوعی گاهی فرد را دچار مشکل می کند. ایمپلنت دندان برای این افرادی که چند دندان خود را از دست داده اند، بهترین درمان می باشد. در اخر توصیه می شود برای جواب دقیق به این سوال، با یک دندان پزشک خوب مشورت نمایید.

ایمپلنت بعد از کشیدن دندان

بیمارانی هستند که دندان هایی خراب و از بین رفته دارند. دندانپزشک به این افراد، کشیدن دندان و سپس انجام ایمپلنت را پیشنهاد می کند. اما آیا بعد از ایجاد زخم ناشی از کشیدن،‌ امکان کاشت وجود دارد؟‌ در واقع بعد از کشیدن، امکان کاشت دندان در هر زمان وجود دارد. اما ممکن است شرایط انجام عمل در زمان های مختلف یکسان نباشد. در ادامه چند بازه زمانی مختلف برای انجام ایمپلنت را برای شما شرح داده ایم.

  • ایمپلنت دندان بلافاصله بعد از کشیدن: این بازه زمانی برای کسانی که متقاضی انجام ایمپلنت فوری هستند،‌ مناسب است. در این روش، مشکلی در خصوص لثه یا بافت استخوانی وجود ندارد. البته توصیه می شود که ۱ یا ۲ ماه بعد از کشیدن، ایمپلنت را انجام دهید. چرا که بافت لثه بهبود پیدا کرده و بهتر می تواند از پایه ایمپلنت نگهداری کند.
  • ایمپلنت ۲ تا ۴ ماه بعد از کشیدن دندان: این بازه زمانی برای انجام ایمپلنت بسیار مناسب است. چرا که دهان و لثه تا میزان زیادی بهبود پیدا کرده اند. لثه هر چقدر استحکام بیشتری داشته باشد، راحتتر ایمپلنت جوش می خورد.
  • ایمپلنت دندان بعد از گذشت ۴ ماه: با کشیدن دندان، در لثه حفره ایجاد می شود. اگر ۴ ماه از این زمان بگذرد، حفره استخوانی فرد پر می گردد. از این رو برای ایمپلنت نیاز به دریل نمودن فک خواهد بود. با این وجود عاملی برای جلوگیری از کاشت بعد از این بازه زمانی وجود ندارد. اما ممکن است درد و التهاب آن برای فرد نسبت به کسی که زودتر کاشت انجام می دهد، بیشتر باشد.
  • ایمپلنت دندان بعد از گذشتن زمان بسیار زیاد: ممکن است یک سال یا شاید بیشتر، از زمان کشیدن دندان شما بگذرد. باز هم محدودیتی برای انجام ایمپلنت در این بازه وجود ندارد. همانگونه که ذکر شد، با گذشت مدتی زیاد، ممکن است افراد درد نسبتا بیشتری را تجربه کنند. در این شرایط، در نظر گرفتن سن فرد بیشتر حائز اهمیت است. چرا که هر چه سن انسان بالاتر رود، با پوکی استخوان یا کمبود کلسیم بیشتر مواجه می شود. از این رو قبل از ایمپلنت، دکتر حتما تراکم استخوان شما را مورد بررسی قرار خواهد داد. چرا که ابتدا بایستی مشخص شود که به پیوند استخوان نیاز خواهید داشت یا خیر.

 

آیا ایمپلنت گران می باشد؟

اینکه بتوان قیمت دقیقی برای ایمپلنت دندان تعیین نمود، امکان پذیر نیست. چرا که با توجه به نوع کار هر دندانپزشک ممکن است هزینه کاشت متفاوت باشد. بهترین راه تشخیص قیمت ایمپلنت دندان، معاینه توسط دندانپزشک می باشد. به طور کلی می توان آن را جزو درمان های گران قیمت دهان در نظر گرفت.

هزینه حدودی کاشت برای هر دندان بین ۵ الی ۱۰ میلیون تخمین زده می شود. البته در صورتی که نیاز به پیوند استخوان داشته باشسد، هزینه افزایش خواهد یافت. به طور کلی مواردی که در تعیین هزینه ایمپلنت اثرگذار خواهند بود، در ادامه ذکر شده است.


• هزینه های عکسبرداری و آزمایش
• تعداد ایمپلنت
• یک یا دو مرحله ای بودن جراحی
• نوع روکش تاج و اباتمنت
• جنس ایمپلنت به کار برده شده
• احتیاج یا عدم نیاز به پیوند استخوان
• هزینه خریداری دارو و مواد درمانی

 

در این مقاله سوالاتی مهم در خصوص کاشت دندان به همراه پاسخ آن ها شرح داده شد. خیلی از افراد به دلیل نداشتن اطلاعات درست و جامع، از جراحی می ترسند. باید بدانید که وجود استرس و ترس بیش از حد، در کاشت دندان همواره اختلال ایجاد می کند. در صورتی که داشتن آگاهی به بیماران کمک می کند تا بدون ترس، ایمپلنت دندان ها را انجام دهند. بدین ترتیب این افراد با داشتن دندانی محکم با ظاهری طبیعی، زیبایی دهان را مجددا به صورت خود باز می گردانند.

ارسال دیدگاه

عضویت در
خبرنامه سایت

*** عضویت در خبرنامه سایت

روزهای کاری

شنبه : 10.00 - 18.00 عصر
یکشنبه : 10.00 - 18.00 عصر
دوشنبه : 10.00 - 18.00 عصر
سه شنبه : 10.00 - 18.00 عصر
چهارشنبه : 10.00 - 18.00 عصر
پنج شنبه : تعطیل
جمعه : تعطیل