
طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است ؟
طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است ؟ در ابتدا به تعریف و کاربرد این روش زیبایی بپردازیم : کامپوزیت یکی از روشهای زیبایی لبخند و پوشاندن عیب های دندان از جمله فرسودگی ، شکستگی و لب پر شدن دندان می باشد . برای داشتن یک کامپوزیت دندان مستحکم و زیبا باید ابتدا به انتخاب برند و کلینیک معتبر سپس مراقبت های ویژه اقدام نمود.
کامپوزیت همواره طرفداران زیادی دارد که در زیر دلایل این محبوبیت را ذکر میکنیم. اما ماندگاری و طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است ؟ مزایا و معایب کامپوزیت دندان چیست ؟ سوالی که بسیار با اهمیت می باشد . زیرا فرد میخواهد بداند بابت هزینه و زمانی که دز رابطه با ونیر کامپوزیت میگذارد چند سال میتواند از آن بهره مند باشد .
هم اکنون شاهد افزایش استفاده از کامپوزیت جهت زیباسازی و ترمیم دندانها در سراسر جهان هستیم. در ادامه به اصلی ترین کاربردهای روش کامپوزیت در کلینیک دندانپزشکی آریانا اشاره خواهیم کرد.
در این مقاله در مورد میزان ماندگاری کامپوزیت دندان در کنار عواملی که میتواند طول عمر آن را افزایش دهد بحث می کنیم. طول عمر کامپوزیت به عواملی همچون، ماده مصرفی، میزان تخصص دندانپزشک و میزان مراقبت شخص از دندان هایش بستگی دارد. به طور کلی افرادی که اقدام به این کار می کنند باید در گام اول، کلینیک معتبر و فرد متخصص و با تجربه ای را برای این کار انتخاب نمایند. کامپوزیت ها به میزان ۸ الی ۱۰ سال طول عمر مفید دارند. در صورتی که از ابتدا پزشک در تمیزی و ترمیم دندان های زیرین دقت کافی را انجام دهد، طول عمر ونیر کامپوزیت بیشتر خواهد شد. بعد از اجرای ونیر روی دندان نیز لازم است خود شخص مراقبت های لازم را انجام دهد.
بهترین برند کامپوزیت دندان
مواد یا برندی که برای کامپوزیت دندان شما استفاده میشود تاثیر به سزایی در میزان استحکام آن در برابر ضربه دارد. به طور کلی اندازه ذرات کامپوزیت همچنین میزان چسبندگی آن جز فاکتورهای سنجش کیفیت کامپوزیت میباشد. کامپوزیت دندان از ترکیب ماتریس الیگومر به همراه فیلر تشکیل میشود. فیلر که همان پر کننده است و ماتریس نوعی ماده پلیمری است که رزین نام دارد. کیفیت و چگونگی ترکیب این دو تاثیر به سزایی در نتیجه نهایی کار خواهد داشت.
انواع کامپوزیت و مواد سازنده آن
بهترین کامپوزیت دندان که در کارهای درمانی و زیبایی مورد استفاده قرار میگیرد، کامپوزیت های نانو فیلر و نانو هیبریدی هستند. هر کدام از این مواد از سه بخش ماتریس رزین، فیلر و عوامل اتصال تشکیل می شوند. فیلرها از جنس سرامیک، سیلیس یا کوارتز هستند که مقاومت کامپوزیت دندان در برابر سایش به خاطر وجود فیلرها در ماتریس میباشد. هر چه سیلیس یا شیشه کامپوزیت بیشتر شود، ظاهر دندان زیباتر میشود اما استحکام ونیر کاهش می یابد. مورد دیگر اتصال بین مواد و دندان میباشد. هر چه این پیوند محکم تر باشد مقاومت ونیر در برابر ساییدگی بیشتر میشود. مهارت دندانپزشک در فرم دادن مواد روی دندان بسیار مهم است.
انواع برند های کامپوزیت دندان که در کلینیک ها برای زیبایی دندان استفاده میشود برندهای ژاپنی و آمریکایی میباشند. از جمله نام های بیسکو، کاسمدنت و ۳M از جمله برندهای آمریکایی معروف می باشند. برند سارمکو از سوئیس نیز از دیگر برندهای خوب میباشد.
مراقبت های لازم برای افزایش ماندگاری کامپوزیت دندان
بعد از اجرای بهترین کامپوزیت دندان توسط بهترین متخصص، متناسب با بودجه شما، لازم است مواردی را رعایت کنید تا طول عمر کامپوزیت بیشتر شود. دندان های زیرین به خوبی باید ترمیم شوند همچنین باید تمیز شده تا کمترین میزان مواد غذایی و باکتری روی سطوح بماند. ظرافت کافی باید به کار گرفته شود تا احساس سنگینی و جسم خارجی در دهان نداشته باشید. تا ۴۸ ساعت بعد از اجرای کامپوزیت دندان توسط دندانپزشک نباید اقدام به مصرف مایعات رنگی کنید. در صورتی که مواد رزینی این رنگ را به خود بگیرد باید به ترمیم کامپوزیت اقدام کنید. موادی مانند قهوه، چای، انار، توت های سیاه و لواشک های رنگی از جمله این موارد هستند. روزی دو مرتبه باید مسواک زده شده و نخ دندان استفاده نمایید. افراد سیگاری یا کسانی که بهداشت دهان و دندان را به درستی رعایت نمیکنند، کیس های مناسبی برای این کار نیستند.
هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید تا معاینات لازم را انجام دهد. هر از گاهی از دهانشویه های حاوی فلوراید بهره ببرید. در حین خوردن مواد غذایی نیز مراقب باشید. زیرا در اثر خوردن مواد سفت ممکن است کامپوزیت دچار لب پریدگی یا سایش گردد.
کاربرد کامپوزیت
۱-ترمیم دندان: از مهمترین کاربردهای کامپوزیت، ترمیم دندانها می باشد. یکی از مشکلات شایع در دندان ها، حفره های کوچک دندانی بوده که پوسیدگی دندان دلیل بروز آنها بر روی سطوح دندان است و ظاهری نامرتب و زشت را برای دندانها پدید خواهد آورد.
در واقع علت اصلی این پوسیدگی های دندانی، اسید تولید شده به وسیله باکتری ها و پلاک ها در دهان بوده و سبب فرسایش مینای دندان می شود. از این رو، جهت پر کردن این حفره های دندانی از کامپوزیت دندان استفاده می گردد. چرا که مواد کامپوزیتی به راحتی توانایی ورود به این حفره ها و پر کردن آنها را دارند.
۲-بهبود ظاهر دندان ها و زیبایی لبخند: کامپوزیت دندان سبب زیبایی ظاهری دندان ها شده و از این ماده به منظور ترمیم دندان های با عاج ساییده شده و یا شکسته استفاده می گردد. همچنین، کاربرد کامپوزیت دندان جهت ترمیم دندان های نامرتب و دندان های فاصله دار نیز می باشد. لازم به ذکر است که تنها با هدف زیبایی ظاهری، عمل کامپوزیت دندان فاصله دار و شکسته صورت نمی گیرد. بلکه این روش به عنوان یک تکنیک درمانی جهت برطرف کردن مشکلات دهان و فک و درمان درد دندان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
۳-حفظ سلامت و دوام دندان ها: همچنین کامپوزیت دندان جهت پیشگیری از ایجاد پوسیدگی های احتمالی بعدی و با هدف حفظ دوام و سلامت دندان ها نیز به کار می رود.
۴-ترمیم دندان کج و بدشکلی های دیگر دندان: با کمک کامپوزیت، دندان های بدشکل و کج، یکدست و صاف می شوند.
۵-کامپوزیت برای سفید کردن دندان: از دیگر کاربردهای کامپوزیت می توان به سفید کردن دندان اشاره نمود. همچنین امکان روکش کردن کلیه دندان ها یا برخی از آنها با کمک این تکنیک وجود دارد. بیشترین کاربرد این روش، جهت کامپوزیت دندان خرگوشی، کامپوزیت دندان نیش و کامپوزیت دندان جلو می باشد.
آیا کامپوزیت دندان دائمی است؟
در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که کامپوزیت دندانها دائمی نبوده و در برخی از موارد، میزان پایداری آن کم خواهد بود. همچنین بعضی فاکتورها نقش مؤثری در افزایش طول عمر آن دارند.
مهارت دندانپزشک یکی از اصلی ترین موارد در پایداری کامپوزیت محسوب می شود. به عبارت دیگر می توان ترمیم طولانی مدت کامپوزیت را با بکارگیری متریال با کیفیت و تکنیک های خوب انتظار داشت.
از دیگر عوامل مهم در میزان ماندگاری کامپوزیت دندانها، رعایت بهداشت و میزان مراقبت از دهان و دندانها است. برای مثال، دو بار مسواک زدن در روز، استفاده از دهانشویه و مراجعه به دندانپزشک هر ۶ ماه یکبار می تواند تأثیر شگرفی بر میزان پایداری و طول عمر کامپوزیت داشته باشد.
دندانی که کامپوزیت بر روی آن جای می گیرد نیز یکی دیگر از فاکتورهای مهم در میزان دوام کامپوزیت خواهد بود. یعنی احتمال زودتر شکستن کامپوزیت، در صورت بیش از حد تحت فشار بودن آن وجود دارد. علاوه بر آن، میزان فشار وارده بر آن، در زمان گاز گرفتن و جویدن نیز در میزان طول عمر آن تأثیر خواهد داشت.
معمولا عمر مفید کامپوزیت را نزدیک یه ۸ تا ۱۰ سال تخمین زده اند اما در این میان رعایت برخی نکات سبب ماندگاری بیشتر برای ونیر کامپوزیت خواهد شد.
تفاوت لمینت و کامپوزیت دندان ؟
قیمت کامپوزیت دندان ۱۴۰۱
قیمت کامپوزیت دندان ۱۴۰۱ چقدر است ؟ هر دندان در اجرای کامپوزیت دندان، یک واحد در نظر گرفته میشود. برای تعیین تعداد واحد کامپوزیت مصرفی برای ترمیم دندان ها، متخصص مربوطه باید نظر خود را ارائه دهد. برای طراحی خط لبخند و محاسبه تعداد واحد دندانی خود میتوانید مقابل آینه لبخند بزنید. تعداد دندان هایتان که در این لبخند مشخص می شود را بشمارید. به همان میزان نیاز به واحد کامپوزیت خواهید داشت.
۱- جنس یا برند کامپوزیت مصرفی
۲- هزینه های جانبی کامپوزیت دندان
۳- انتخاب دندانپزشک
خدمات زیبایی کلینیک دندانپزشکی آریانا
- کامپوزیت دندانها
- لمینیت دندانها
- بلیچینگ دندانها
- لیفت و جراحی لثه ها
- اصلاح طرح لبخند
- ایمپلنت دندانها
- روکش دندانها
- پروتز دندانها
- لیفت لثه ها