عوارض کامپوزیت دندان چیست ؟

عوارض کامپوزیت دندان چیست ؟

اگر به اجرای کامپوزیت دندان روی دندان های تان تصمیم گرفته اید. بهتر است علاوه بر زیبایی این روش درمانی به عوارض کامپوزیت دندان نیز دقت کنید.

یکی از پرطرفدارترین کارهایی که این روزها توسط اکثر گروه های سنی دنبال می شود، کامپوزیت دندان است. با توجه به علاقه بالای افراد به تغییر ظاهر دندان هایشان به وسیله کامپوزیت، این سوال مطرح است که این کار عواقبی هم به دنبال دارد؟ آیا کامپوزیت دندان برای سلامت مینای دندان تهدید محسوب نمیشود؟ بعد از گذشت چند سال از نصب آن روی دندان، عوارضی مانند پوسیدگی برای دندانها ایجاد نمی کند ؟

تاثیرات زیبایی بالای این روش درمانی در حوزه دندانپزشکی را نمی توان نادیده گرفت. افراد زیادی هستند که از ظاهر دندان هایشان راضی نیستند. با بهترین روش غیر تهاجمی میتوانند از کامپوزیت دندان استفاده کرده و به ظاهر خوشایند فک و دهان خود برسند.  یا افرادی که به دنبال زیبایی چهره و طراحی لبخند می باشند .

عده ای برای ترمیم پوسیدگی و مشکلات اساسی دندان های جلوی خود از کامپوزیت، این ماده رزینی سفید رنگ، بهره فراوان میبرند. عده ای دیگر تنها برای جنبه زیبایی آن و طراحی لبخند خود از این روش استقبال می کنند.در هر صورت انتخاب دندانپزشک و محل مناسب برای انجام این کار از ضروری ترین کارهاست. مورد دیگر استفاده از برندهای معتبر کامپوزیت میباشد تا عوارض را به حداقل برساند.

عوارض کامپوزیت دندان و دلایل پشیمانی از آن

چه کسانی بعد از انجام کامپوزیت دندان از آن پشیمان می شوند؟ یا چه افرادی نباید دندانهایشان را کامپوزیت کنند؟ قبل از اقدام به این کار باید واجد شرایط اجرای کامپوزیت باشید. عوارض کامپوزیت دندان  این روش درمانی و زیبایی برای کسانی پیش می آید که دندان هایی با مشکلات شدید داشته و بهداشت دندانی را به اندازه کافی رعایت نمی کنند.

  1. -اجرای صحیح و ظریف کامپوزیت بسیار مهم است. در صورتی که مواد غذایی بین دندان ها بماند و درزهای بین دندان به درستی با مواد پر نشود، ممکن است حساسیت های دندانی و پوسیدگی های غیر قابل جبران ایجاد نماید. انتخاب پزشک متخصص بسیار مهم است.
  2.  افراد سیگاری و کسانی که به مسواک و نخ دندان و مراقبت های دندانی اهمیت نمی دهند، ممکن است عوارض کامپوزیت بیشتر گریبان گیرشان شود.
  3.  از دیگر عوارض کامپوزیت دندان شکستن لبه ها یا کل مواد روی دندان میباشد. کسانی که عادت به جویدن ناخن داشته و یا دندان قروچه شدید دارند، نباید اقدام به این عمل نمایند.
  4.  عارضه دیگر که گزارش شده است، تورم یا کبودی در لثه هاست. اکثرا این مشکلات بعد از گذشت دو هفته تمام میشود. اما در صورتی که شخص به کامپوزیت حساسیت داشته باشد باید سریعا پزشک خود را از این امر باخبر نماید. برندی که از آن استفاده میشود و هزینه معقول درمان، می تواند تعیین کننده کیفیت نهایی کامپوزیت و میزان عوارض آن باشد.
  5.  در صورتی که دندانپزشک شما، به خوبی کامپوزیت دندان را تراش نداده و فرم دهی مناسبی برای دندان شما ایجاد نکند؛ ممکن است در حین خوردن مواد مختلف دچار درد یا فشار در فک یا سایر دندان ها شوید.
  6.  عارضه دیگر، حساسیت های دندانی است. در حالیکه قبل از اجرای قالب روی دندان ها، سطوح به خوبی شسته شوند، ممکن است بعد از کامپوزیت، در اثر سرما و گرما، حساسیت های دندانی ایجاد شود. اکثرا با استفاده از خمیردندان های ضد حساسیت میتواند برطرف گردد.
  7.  مهمترین عوارض این روش درمانی و زیبایی، شکستن کامپوزیت دندان و طول عمر کوتاه آن در صورت استفاده از مواد نامرغوب میباشد. در صورت استفاده از برندهای معتبر از کشورهای آمریکا، آلمان و سوئیس، میتوانید از کیفیت کار خود مطمئن باشید.
  8.  کامپوزیت دندان برای طول عمر بالا و ظاهر مناسب نیاز به مراقبت فراوان دارد. تا ۴۸ ساعت لازم است از مصرف مایعات رنگی خودداری کنید تا رنگ کامپوزیت تغییر نکند. تغییر رنگ از جمله عوارض این روش است که باز هم میزان تغییر یا عدم تغییر رنگ آن، به برند یا جنس کامپوزیت مرتبط میباشد.
  9.  احساس اینکه یک جسم سنگین و بزرگ روی دندان های شما قرار گرفته است حس آزار دهنده ای است. مواد کامپوزیتی باید با ظرافت تمام روی دندان قرار گیرند تا حس ناراحتی یا حساسیت دندانی و درد حین غذا خوردن برای شما پیش نیاید. باز هم لازم به ذکر است برای دچار نشدن به این مشکل، در انتخاب پزشک خود دقت کافی را داشته باشید.انتخاب پزشک متخصص، قیمت کامپوزیت دندان مناسب و معقول درمان، همچنین آگاهی از برندهای معتبر و با کیفیت کامپوزیت از جمله مواردی است که حین تصمیم به اجرای کامپوزیت دندان باید نسبت به آنها حساس باشید.

عوارض کامپوزیت دندان چیست

عمر کامپوزیت دندان های جلو

هر کار زیبایی که روی دندان صورت می گیرد عمر و ماندگاری مشخص و معینی دارد . کامپوزین نیز یکی از کارها و خدمات زیبایی می باشد که میتوان با رعایت برخی مسائل و موارد بهداشتی عمر ان را افزایش داد . اما سوالی که پیش می آید طول عمر و ماندکاری کامپوزیت دندان چقدر است ؟ 

اما اگر برخی نکات رعایت نشود مانند بهداشت دهان و دندان ، استفاده از دندان به جای ابزار ، مواردی جزئی است که سلامت کامپوزیت را بخصوص  کامپوزیت دندان های جلو را به خطر می اندازد .

عواملی که میتواند طول عمر آن را افزایش دهد بحث می کنیم. طول عمر کامپوزیت به عواملی همچون، ماده مصرفی، میزان تخصص دندانپزشک و میزان مراقبت شخص از دندان هایش بستگی دارد. به طور کلی افرادی که اقدام به این کار می کنند باید در گام اول، کلینیک معتبر و فرد متخصص و با تجربه ای را برای این کار انتخاب نمایند.

کامپوزیت ها به میزان ۸ الی ۱۰ سال طول عمر مفید دارند. در صورتی که از ابتدا پزشک در تمیزی و ترمیم دندان های زیرین دقت کافی را انجام دهد، طول عمر ونیر کامپوزیت بیشتر خواهد شد. بعد از اجرای ونیر روی دندان نیز لازم است خود شخص مراقبت های لازم را انجام دهد.
مواد یا برندی که برای کامپوزیت دندان شما استفاده میشود تاثیر به سزایی در میزان استحکام آن در برابر ضربه دارد. به طور کلی اندازه ذرات کامپوزیت همچنین میزان چسبندگی آن جز فاکتورهای سنجش کیفیت کامپوزیت میباشد. کامپوزیت دندان از ترکیب ماتریس الیگومر به همراه فیلر تشکیل میشود. فیلر که همان پر کننده است و ماتریس نوعی ماده پلیمری است که رزین نام دارد. کیفیت و چگونگی ترکیب این دو تاثیر به سزایی در نتیجه نهایی کار خواهد داشت.

فواید و مضرات کامپوزیت دندان

فواید کامپوزیت دندان چیست ؟ 

  • ترمیم دندانها
  • بهبود ظار دندانها و حفظ زیبایی دندانها
  • حفظ سلامت و دوام دندانها
  • ترمیم بد شکلی دندانها

مواری بالا از مزایای کامپوزیت دندان می باشد . کامپوزیت برای از بین بردن و پوشاندن عیوب دندانها می باشد . اگر دندانهای شما دچار لکه شده است و یا شکستگی و یا لب پر شدن داشته باشد . توسط کامپوزیت میتوانید این مشکلات را بپ.شانید و تا نزدیک به ۱۰ سال دندانهایی زیبا و لبخندی زیبا داشته باشید.

آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان میشود؟

در چه صورت کامپوزیت موجب پوسیدگی دندانها میشود؟

همانطور که ذکر شد در کامپوزیت نیازی به تراش دندان ها نیست و کامپوزیت ها برای پر کردن پوسیدگی دندانها مناسب می باشند .اما گاهی اوقات کامپوزیت ها باعث پوسیده شدن دندانها میشوند که دلایل آن را در زیر ذکر میکنیم :

عدم رعایت بهداشت دندانها و دهان
رعایت بهداشت دهان و دندان علاوه بر سلامت دندانها به سلامت و ماندگاری کامپوزیت ها نیز کمک می کند . اگر میخواهید هم دندانهای سالم و هم کامپوزیت سالم داشته باشید . باید دندانهای خود را مرتبا مسواک بزنید و نخ دندان بکشید . تا از جمع شدن باکتری اطراف کامپوزیت جلوگیری شود .

جمع شدن پلاک (ذرات ریز غذا ) در اطراف کامپوزیت
عادات بد غذایی و سیگار کشیدن و خوردن غذاهای اسیدی همگی به پوسیدگی دندان و کامپوزیت کمک میکند . اگر همچین عادت هایی دارد سعی کنید این عادات را کم کم کنار بگذارید و یا ترک کنید و همچنین حتما بعد از خوردن غذاهای اسیدی و یا قهوه و شکلات های تلخ و قهو ه ای رنگ و یا غذاهای رنگی مانند پفک و … که باعث تغییر رنگ دندانها و کامپوزیت میشودن حتما نخ دندان و مسواک استفاده کنید .

عوارض کامپوزیت دندان چیست

عدم رسیدگی و بی توجهی به دندانها ماندگاری کامپوزیت را کاهش میدهد و موجب پوسیدگی دندانها میشود.

عدم ترمیم و یا تعویض کامپوزیت ها
طول عمر کامپوزیت ها نسبت به لمینت سرامیکی کمتر می باشد. استحکام کامپوزیت دندان در برابر لمینت سرامیک کمتر است و کامپوزیت ها استحکام لمینت را در برابر ضربه و فشار ندارد . اما بهتر است سالی یکبار برای پولیش و معاینه به دندانپزشک مراجعه نمایید. (البته افرادی که دچار دندان قروچه هستند یعنی دندانهای خود را بهم فشار میدهند.) بهتر است سالی یکبار به دندانپزشک مراجعه نمایند و اگر نیاز بود کامپویت ها را ترمیم کنند . تا باکتری ها اطراف کامپوزیت تجمع نکنند و از پوسیدگی کامپوزیت جلوگیری شود . ….. آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان میشود؟

ارسال دیدگاه

عضویت در
خبرنامه سایت

*** عضویت در خبرنامه سایت

روزهای کاری

شنبه : 9 صبح الی 20 شب
یکشنبه : 9 صبح الی 20 شب
دوشنبه : 9 صبح الی 20 شب
سه شنبه : 9 صبح الی 20 شب
چهارشنبه : 9 صبح الی 20 شب
پنج شنبه : تعطیل
جمعه : تعطیل