
لیفت لثه
لیفت لثه چیست ؟ جینجیوکتومی، اصلاح طرح لبخند چیست ؟
- مراقبت ها و کارهایی که برای لیفت لثه ها باید انجام داد؟
- پرسش و پاسخ درباره لیفت لثه
- هزینه لیفت لثه ۱۴۰۱
هزینه لیفت لثه در کلینیک دندانپزشکی آریانا - آیا لیفت لثه دائمی است؟
- عکس لیفت لثه
- فیلم لیفت لثه با لیزر
- معایب لیفت لثه
- مزایای لیفت لثه
- مراقبت های بعد از عمل لیفت لثه
- تفاوت بین جینجیوکتومی و جینجیو پلاستی چیست؟
- جراحی لثه چگونه انجام می شود؟
- زمان بهبودی بعد از کانتورینگ لثه چقدر است؟
- لیفت لثه با لیزر بهتر است یا جراحی؟
در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی آریانا قصد داریم در مورد لیفت لثه، نحوه انجام آن و همچنین مزایای این روش صحبت کنیم. بنابراین تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
لیفت لثه چیست؟
یکی از فاکتورهای مؤثر در زیبایی و جذابیت چهره، اصلاح طرح لبخند به شمار می رود که از نظر خیلی از افراد و به ویژه خانم ها بسیار اهمیت دارد. در حقیقت، اکثر مردم تمایل به داشتن لبخندی زیبا دارند. بعضی افراد به جهت بیش از حد پایین یا بالا بودن خط لثه شان از حالت طبیعی، زیبایی لبخند خود را از دست داده و در نتیجه این امر سبب کاهش اعتماد به نفس آنها خواهد شد.
ولی خبر خوش این است که به راحتی امکان رفع این مشکل با توجه به پیشرفت تکنولوژی وجود دارد. یکی از تکنیک های مربوط به زیبایی و ترمیم دندان، لیفت لثه یا جینجیوکتومی است که جهت رفع این مشکل مورد استفاده قرار می گیرد.
این روش درمانی سبب ایجاد تناسب در خط لثه شده و در نتیجه زیبایی لبخند را مجدداً به چهره فرد باز خواهد گرداند. معمولاً جراحی لیفت لثه با هدف زیبایی انجام گرفته و جزء عمل های ضروری محسوب نمی شود.
همانگونه که ذکر شد یکی از راهکارهای ساده جهت تغییر خط لثه، جینجیوکتومی یا لیفت لثه می باشد. در واقع با این روش کانتورینگ لثه اتفاق می افتد.
برای انجام این کار اقدام به برداشتن مقدار اندکی از بافت لثه جهت جذاب تر به نظر رسیدن ظاهر لثه و تغییر بافت آن می کنند.
البته از کاربردهای دیگر این روش می توان به حفظ سلامت دندان ها و رفع مشکل عقب نشینی نکردن لثه پس از رویش دائمی دندان ها اشاره نمود. در این مقاله قصد داریم در مورد لیفت لثه، نحوه انجام آن و همچنین مزایای این روش صحبت کنیم.
انجام طراحی لبخند در کلینیک دندانپزشکی آریانا
لیفت لثه برای کامپوزیت
همانگونه که مطلع هستید، کامپوزیت دندان از جمله روش های غیر تهاجمی بوده که انجام آن به سادگی و با هزینه خیلی پایین امکان پذیر است. از این روش با هدف رفع نقایص و ایرادات دندان ها استفاده می شود تا طرح لبخند زیباتری رقم بخورد. بدین ترتیب کامپوزیت یکی از راهکارهای محبوب جهت اصلاح و ترمیم دندان ها در میان افراد مختلف به شمار می رود. افرادی هستند که قسمت زیادی از لثه های آنها در هنگام خندیدن نمایان می شود.
به اصطلاح، اینگونه افراد دارای لبخند لثه ای می باشند. توصیه متخصصان دندانپزشک به این افراد، انجام جراحی لیفت لثه قبل از انجام کامپوزیت است. چرا که این کار سبب می شود، این افراد نه تنها در هنگام لبخند زدن دندان های مرتبی داشته باشند، بلکه بخش کمتری از لثه های شان آشکار خواهد شد. در نتیجه فرد لبخند جذاب تر و دلنشین تری را تجربه می کند و اعتماد به نفس وی افزایش می یابد.
لیفت لثه برای کامپوزیت دندان
علاوه بر آن، امکان انجام کامپوزیت دندان برای افرادی که دارای مشکل بد رنگی و بدشکلی دندان ها هستند نیز وجود دارد. بدین منظور قبل از انجام کامپوزیت، جراحی لیفت لثه اغلب با کمک بی حسی موضعی و در یک جلسه صورت می گیرد. به نحوی که این جراحی بدون درد بوده و بیمار تنها احساس درد خفیفی را پس از رفع بی حسی موضعی تجربه خواهد کرد. از بخیه های جذبی جهت جراحی لیفت لثه استفاده شده که به کشیدن احتیاجی ندارند.
در صورت استفاده از بخیه های غیرجذبی، دندانپزشک با گذشت ۱۰-۷ روز اقدام به خارج نمودن آن از محل مورد نظر خواهد کرد. پس از رفع اثرات جراحی لیفت لثه به صورت کامل، بیمار با مراجعه به دندانپزشک تحت درمان کامپوزیت جهت اصلاح و ترمیم فرم دندان های خود قرار می گیرد.
آیا لیفت لثه درد دارد؟
لیفت لثه به عنوان یک جراحی جزئی با استفاده از بی حسی موضعی و به شکل سرپایی قابل انجام است. با توجه به خراش خوردن قسمتی از بافت لثه در این جراحی، طبیعتاً زخم ایجاد شده و تا مدتی در بدن خود همانند هر زخم دیگری احساس درد می کنید که البته امکان کنترل کامل این درد با مصرف داروهای مسکن وجود دارد.
جینجیوکتومی چیست؟
همانگونه که ذکر شد، یکی از جراحی هایی که توسط متخصصان دندانپزشک جهت اصلاح و زیبایی طرح لبخند انجام می شود، جراحی لیفت لثه است. در اصطلاح دندانپزشکی به جراحی کانتورینگ لثه یا لیفت لثه، جینجیوکتومی اطلاق می گردد که کاربرد آن هم جهت درمان لثه و هم زیبایی دندان ها می باشد.
دلایل نیاز به جینجیوکتومی چیست؟
افراد به دلایل متعددی نیاز به انجام جینجیوکتومی یا جراحی لیفت لثه دارند. در ادامه می خواهیم به دلایل اصلی انجام لیفت لثه اشاره کنیم.
۱-عقب رفتن لثه ها: یکی از فاکتورهای مهم که سبب می شود افراد به سراغ عمل جینجیوکتومی بروند، این است که لثه های آنها با گذشت زمان عقب رفته و در نتیجه سطح زیادی از دندان های شان آشکار خواهد شد. هر چند این مسئله سبب ناهماهنگی در خیلی از موارد نمی شود، ولی در بعضی مواقع تأثیر زیادی بر زیبایی فرد می گذارد که در نتیجه وی تمایل به انجام جراحی لیفت لثه خواهد داشت.
۲-لبخند لثه ای: از لحاظ پزشکی، در خیلی از موارد ضرورتی به انجام عمل جینجیوکتومی و لیفت لثه نبوده و تنها به منظور افزایش زیبایی و جذابیت افراد این تکنیک انتخاب می شود. در چنین مواقعی، لیفت لثه با هدف بهبود ظاهر دندان، لبخند و ظاهر لثه انجام می گیرد. لبخند لثه ای نیز از جمله مواردی است که با جراحی لیفت لثه می توان آن را درمان نمود.
در لبخند لثه ای، هنگام خندیدن فرد با دهان باز، لثه وی بیش از اندازه آشکار شده و دندان ها خیلی کم دیده می شوند. این امر نیز می تواند میزان اعتماد به نفس فرد را کاهش دهد.
دلایل نیاز به جینجیوکتومی چیست؟
۳-بیش از حد بودن بافت لثه: بعضی افراد به علت های مختلفی از قبیل ژنتیک دارای بافت لثه بیشتر از حد طبیعی هستند. این مسئله می تواند سبب افزایش خطر ابتلا به بیمار های لثه به میزان زیادی گردد. از این رو، توصیه پزشکان به افراد انجام عمل جینجیوکتومی و برداشتن بافت اضافی لثه خواهد بود. چرا که این کار منجر به کاهش بیماری های لثه و دندان شده و کمک شایانی به سلامت لثه و دندان خواهد کرد.
۴-کم بودن طول تاج دندان: در هنگام استفاده از کامپوزیت یا روکش دندان ممکن است تاج دندان شما از طول کافی برخوردار نباشد. از این رو، با کمک نوعی جراحی لیفت لثه اقدام به برداشتن بخش اضافی لثه می شود. همچنین از این نوع لیفت به منظور هم تراز نمودن دندان ها با لثه نیز استفاده می گردد.
علاوه بر موارد ذکر شده، عمل لیفت لثه در صورت وجود عفونت در لثه یا ملتهب بودن آن و به منظور پیشگیری از بروز آسیب های بیشتر و همچنین راحت تر جرمگیری کردن دندان ها نیز توصیه می گردد.
بیماری لثه می تواند سبب ایجاد حفره هایی به نام پاکت در دندان شود و باعث جدا شدن لثه در قسمت قاعده دندان گردد. در نتیجه به علت عدم امکان دسترسی به درون حفره و پاکسازی دندان ها با مسواک، از روش جینجیوکتومی استفاده می شود. در نتیجه با این کار، از خرابی بیشتر دندان ها پیشگیری شده و درمان لثه صورت می گیرد.
مزایای کامپوزیت دندانها و معایب آن چیست؟
مزایا و عوارض
در ادامه این مقاله از کلینیک دندانپزشکی آریانا قصد داریم به بیان مزایا و عوارض لیفت لثه بپردازیم.
• با استفاده از جراحی لیفت لثه می توان به ظاهر دندان ها بهبود بخشید و به منظور زیبایی خط لبخند، دندان ها را بلند و کوتاه کرد.
• با لیفت لثه می توان به درمان بیماری های لثه از جمله پریودنتال با بلند تر کردن تاج دندان پرداخت.
• لیفت لثه یکی از درمان های زیبایی با نتیجه دائمی محسوب می شود.
• با استفاده از لیفت لثه اعتماد به نفس افراد افزایش یافته، چرا که این کار از نمایان شدن بخش زیادی از لثه آنها جلوگیری می کند.
• این جراحی کمک زیادی به متناسب شدن لثه های نامتقارن خواهد کرد.
عوارض لیفت لثه
از عوارض لیفت لثه می توان به موارد زیر اشاره نمود.
با اینکه لیفت لثه یک جراحی دائمی محسوب می شود، اما احتمال بازگشت بیماری در موارد استثناء وجود دارد. تورم و قرمزی لثه از عوارض لیفت لثه می باشد که بهبود آن با مراقبت و استراحت امکان پذیر است. به دلیل حساسیت بیش از حد لثه افراد سیگاری، احتمال اینکه دچار تورم و درد بیشتری نسبت به سایرین شوند، وجود دارد. پس از لیفت لثه افراد بایستی چند روزی را به خوردن مواد غذایی سرد و نرم بپردازند. چرا که ممکن است به دلیل برش ایجاد شده در لثه، جای زخم خونریزی کند.
البته در صورت انجام این جراحی توسط دندانپزشک مجرب و متخصص، این عوارض به حداقل میزان خود خواهد رسید. چرا که با بروز کوچک ترین اشتباه در برش لثه توسط پزشک غیر متخصص، احتمال ایجاد صدمات جبران ناپذیر در چهره و لبخند فرد وجود دارد.
مراقبت های بعد از عمل لیفت لثه
۱-در صورت داشتن احساس درد بعد از جراحی لیفت لثه، می توانید مسکن های تجویزی پزشک را مصرف کنید.
۲-ممکن است بعضی افراد با کبودی و تورم پس از جراحی لیفت لثه مواجه شوند. کمپرس یخ در چنین شرایطی می تواند سبب کاهش این علائم گردد.
۳-سعی کنید از مسواک نرم بعد از ۲۴ ساعت از جراحی، جهت تمیز کردن دندان های خود استفاده نمایید.
۴-تا ۲ روز بعد از جراحی لیفت لثه از سیگار کشیدن دوری کنید.
۵-از مصرف نوشیدنی های الکلی چند روز قبل و بعد از جراحی پرهیز کنید.
۶-به منظور تسریع روند بهبودی بافت لثه، مواد غذایی نرم و با دمای متعادل یعنی نه خیلی سرد و نه خیلی گرم مصرف کنید. مواد غذایی توصیه شده به بیماران توسط دندانپزشک عبارتند از: پودینگ سیب زمینی، ماست، دانه های آجیل، ژله و سبزیجات نرم. همچنین گاز زدن غذاهای سفت پس از جراحی لیفت لثه، سبب ناهمواری بافت لثه و ایجاد عفونت خواهد شد.
۷-گاز استریل لثه را هر چند ساعت یکبار تعویض کرده، ولی توصیه به تعویض بیش از حد گاز در این زمینه نمی شود.
۸-فعالیت های خود را در روز جراحی لیفت لثه محدود نمایید، چرا که این کار سبب کاهش دوران نقاهت می شود. علاوه بر آن، احتمال باز شدن زخم ها، در صورت انجام فعالیت شدید و طی فرآیند خون رسانی به بافت ها وجود دارد. از این رو، توصیه می شود که افراد تا مدتی از انجام فعالیتهای شدید بدنی بعد از جراحی لیفت لثه خودداری کنند.
تفاوت بین جینجیوکتومی و جینجیو پلاستی چیست؟
جینجیوپلاستی با هدف شکل دهی به لثه انجام می شود تا از این طریق عملکرد لثه بهبود پیدا کند و از ایجاد حفره در دندان و پوسیدگی آن جلوگیری شود. همچنین به کمک این روش، امکان بهبود بخشیدن به فرآیند جویدن غذا و زیباتر شدن ظاهر افراد وجود دارد.
در حالی که جینجیوکتومی به برداشتن یا حذف بافت لثه اطلاق می شود.
با اینکه خیلی کم از جینجیوپلاستی به منظور درمان بیماری های لثه استفاده می شود، اما در صورت وجود مشکل ژنتیکی لثه یا وارد شدن صدمه به عملکرد لثه و دندان می توان به سراغ این روش جهت درمان آنها رفت. در حقیقت جینجیوپلاستی به تغییر شکل بافت لثه با کمک جراحی اشاره دارد.
جراحی لثه چگونه انجام می شود؟
نخست پزشک پیش از انجام عمل لیفت لثه، با اشعه ایکس برای تصویربرداری اقدام می کند. از این طریق وضعیت استخوان نسبت به دندان سنجیده می شود و مقدار بافت برداشتی مورد نظر مشخص خواهد شد. معمولاً این مقدار خیلی کم بوده و چیزی حدود ۲ میلی متر یا حتی کمتر می باشد.
پس از آن عمل کانتورینگ لثه به وسیله دندانپزشک متخصص در مطب و به صورت یک مرحله ای و سرپایی انجام می گیرد. پیش از شروع جراحی، برای بی حس کردن لثه از بی حسی موضعی استفاده خواهد شد. معمولاً به منظور فراهم نمودن امکان لبخند زدن برای بیمار و بررسی نتایج توسط دندانپزشک، سقف دهان وی را بی حس می کنند. این عمل دردی ندارد، ولی امکان ایجاد درد خفیف پس از برطرف شدن بی حسی وجود دارد.
جراحی لثه چگونه انجام می شود؟……
سپس از چاقوی جراحی جهت حذف بافت اضافی و بازسازی خط لثه استفاده می گردد. همچنین پزشک به منظور ثابت نگهداشتن بافت لثه به سراغ بخیه زدن لثه می رود. علاوه بر آن، در صورت عقب نشینی لثه و نیاز به اضافه کردن لثه، اقدام به برداشتن بافت پیوندی از بخش دیگری از دهان بیمار خواهد شد. این بافت معمولاً از لثه مجاور دندان صدمه دیده یا از کام دهان گرفته می شود. پس از آن، محکم سازی این بافت پیوندی در پیرامون دندان انجام می شود تا خط لثه به طرف دندان گسترش یابد.
لیفت لثه با لیزر
از اشعه لیزر به جای تیغ جراحی در روش لیفت لثه با لیزر استفاده خواهد شد. در این تکنیک، باید دندانپزشک از تجربه و مهارت کافی برخوردار باشد. چرا که این روش ظرافت و دقت بالایی را می طلبد. لیفت لثه با لیزر در مقایسه با روش جراحی مزایایی دارد که در ادامه به شرح آنها خواهیم پرداخت.
• خونریزی خیلی کم: سوزاندن بافت ها در روش لیزر، همزمان با برش لثه صورت می گیرد. در نتیجه این امر سبب کاهش میزان خونریزی به میزان قابل توجهی خواهد شد.
• دقت بالا: امکان ایجاد برش خیلی دقیق بر روی خط لثه با کمک لیزر توسط دندانپزشک وجود دارد. از این رو، دقت این روش را نمی توان به هیچ وجه با تیغ جراحی مقایسه نمود.
• افزایش سرعت بهبودی: با توجه به عدم نیاز به بخیه در روش لیفت لثه با لیزر، بنابراین، زخمی ایجاد نشده و در مقایسه با روش جراحی دارای دوران نقاهت خیلی کوتاه تری خواهد بود.
• درد خفیف: بیمار در روش لیزر درد زیادی ندارد. این روش به بی حسی نیازی نداشته، همچنین در افرادی که به بی حسی احتیاج دارند، اقدام به تزریق ماده بی حسی کمتری در مقایسه با روش جراحی خواهد شد.
• کوتاه بودن زمان جراحی: مدت زمان ۳-۲ ساعت را می توان برای جراحی لیفت لثه در نظر گرفت. در صورتی که این مقدار برای روش لیزر، چیزی حدود ۱ ساعت یا کمتر می باشد.
• احتمال ایجاد عفونت کمتر: در لیفت لثه با لیزر، بروز عفونت به میزان زیادی کاهش خواهد یافت.
جراحی زیبایی لثه چقدر طول می کشد؟
مدت زمان عمل لیفت لثه بستگی به وسعت کار و میزان بازسازی لثه دارد، ولی در کل چیزی حدود ۲-۱ ساعت به طول می انجامد.
زمان بهبودی بعد از کانتورینگ لثه چقدر است؟
وضعیت لثه بیمار و نوع روش درمانی از عوامل مؤثر در مدت زمان بهبودی عمل کانتورینگ لثه به شمار می روند. ولی در کل برای بیشتر افراد دوره نقاهت این جراحی بسیار کم است. همچنین پس از عمل، درد و تورم بیشتر از چند روز ادامه پیدا نمی کند و سریعاً رفع خواهد شد.
در حال حاضر با روش لیزر که به بخیه هم احتیاجی ندارد، زمان بهبودی به میزان زیادی کاهش می یابد. مصرف داروهای مسکن با مشورت پزشک جهت تسکین درد و تورم لثه توصیه می شود. هر چند این جراحی از دوران نقاهت کوتاهی برخوردار است، ولی بهتر است دستورالعمل ها و مراقبت های لازم پس از جراحی به صورت کامل رعایت گردد.
چرا که نه تنها این کار سرعت بیشتری را به بهبودی فرد می بخشد، بلکه احتمال ایجاد عفونت کاهش یافته و فرد بدون هیچ مشکلی مدت های طولانی قادر به حفظ لبخند زیبای خود خواهد بود.
نکته
در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی آریانا در مورد روش لیفت لثه، مزایا و مراقبت های لازم بعد از این جراحی صحبت کردیم.
عمل لیفت لثه به عنوان یکی از روش های درمانی و زیبایی محسوب می شود که هم می تواند زیبایی دندان ها را افزایش دهد و هم مانع از آسیب رسیدن به لثه شده و بیماری های لثه را درمان کند. انجام عمل لیفت لثه برای خیلی از افراد پیش از انجام کامپوزیت و لمینت نیاز بوده تا دندان ها از فضای لازم جهت قرارگیری روکش برخوردار شوند. بنابراین، انجام این کار باید ۱ ماه پیش از کامپوزیت یا لمینت صورت گیرد تا از این طریق موقعیت لثه ها تثبیت شود.
بعد از جراحی لثه هاتون تورم داشت؟
یکی از رایج ترین سوالات در مورد لیفت لثه در خصوص تورم های بعد از این عمل جراحی است. لیفت یا جراحی لثه نیز به مانند سایر جراحی ها، عوارضی دارد. اما این عوارض، شدید نیست و با یکسری راهکارهای ساده، برطرف می شود.
تورم صورت بعد از جراحی یکی از این عوارض است که معمولا در ناحیه گونه، بروز می کند. این واکنش، کاملا طبیعی است که بدن برای بهبود بافت های آسیب دیده انجام می دهد. این تورم، بعد از جراحی، بروز می کند و معمولا در روزهای دوم و سوم بعد از جراحی به اوج خود می رسد.
برای اینکه این تورم، زودتر خوب شود می توانید در روز اول، روی صورت، با بسته های یخ، کمپرس سرد انجام دهید. در صورتی که احساس کردید فکتان، متورم شده بعد از ۳۸ ساعت، کمپرس گرم انجام دهید. این کار با یک پانسمان گرم و مرطوب امکان پذیر است. علاوه بر این، با یکسری راهکار می توانید به کاهش تورم بعد از لیفت لثه کمک کنید که عبارتند از:
تورم های بعد از این عمل جراحی لثه
- سعی کنید بعد از لیفت لثه، دهان و دندان خود را سرد، نگه دارید. این کار را می توانید با مصرف غذاها و نوشیدنی های سرد، مثل آب یخ، چای سرد، شیر زده شده و سایر نوشیدنی های سرد انجام دهید.
- به هیچ وجه، در زمان مصرف خوراکی از نی استفاده نکنید. چرا که مکیدن سبب بیشتر شدن خونریزی و تورم می شود.
- با گذاشتن یک بسته یخ در قسمت خارجی صورت، تورم کاهش می یابد.
- در موقع دراز کشیدن، سر خود را بالا نگه دارید.
- از روز سوم به بعد، از کمپرس گرم روی صورت استفاده کنید.

من میخواهم لثه هایم را کوتاه کنم باید چه کارهایی انجام دهم و کدام روش مناسب من است؟
یک لبخند زیبا و طبیعی، به این صورت است که لب بالا مماس با دندان های بالایی است. اما در برخی از افراد، این فاصله بیشتر شده و لثه بالایی، بیشتر دیده می شود. به اینگونه لبخند، لبخند لثه ای می گویند. مشخص شدن بیش از حد لثه در زمان لبخند زدن، اصلا جلوه زیبایی ندارد. به همین دلیل، افرادی که دارای این نوع لبخند هستند به دنبال بهترین روش برای درمان این معضل هستند.
کوتاه کردن لثه ها …….
در حال حاضر، روش های مختلفی برای درمان لبخند لثه ای، پیشنهاد می شود اما لیفت لثه یا افزایش طول تاج، یکی از بهترین و کم خطرترین روش ها است. این روش غیر تهاجمی و سریع، طی چند ساعت و بدون کوچکترین درد و خونریزی انجام می گیرد و اغلب بیماران بعد از آن، رضایت کامل دارند. هدف این جراحی، بالا بردن و دور کردن خط لثه است.
لازم به ذکر است بدانید این روش معمولا برای افرادی بکار می رود که دندان های کوتاه دارند. لیفت لثه به دو صورت لیزری و برش جراحی انجام می گیرد که در هر دو روش از بی حسی موضعی استفاده می شود. از مزیت های لیفت لثه از طریق لیزر می توان به درد، خونریزی و میزان تورم کمتر، اشاره کرد. همچنین، دوره بهبود این روش، کمتر می باشد.
زمان لبخند زدن لثه هایم تو چشم میزنه چیکار کنم؟
لیفت لثه یا ژنژیوکتومی یا کانتورینگ لثه، یکی از بهترین و سریع راهکارها برای افرادی است که نمی خواهند در زمان لبخند زدن، لثه هایشان دیده شود. همانطور که اشاره نمودیم روش های مختلفی مثل ارتودنسی، پایین آوردن لب، ایمپلنت متحرک یا جراحی استخوان فک برای رفع این مشکل، وجود دارد. اما یا موقتی هستند یا زمان بر و یا درد زیادی دارند.
اما لیفت لثه یا کانتورینگ، یک روش سریع، کم درد و بدون خونریزی است که در آن، کمی از بافت لثه، برداشته می شود تا مقدار لثه ها کمتر و دیده شدن دندان ها بیشتر شود.
این روش می تواند به مقدار قابل توجهی، میزان دیده شدن لثه در زمان لبخند زدن را کاهش دهد. با اینکه کانتورینگ لثه یک روش ساده است اما بسیار تاثیرگذار و دائمی است. با این روش، ارتفاع دندان ها افزایش می یابد تا در زمان لبخند زدن، لثه ها کمتر دیده شوند.
تفاوت التهاب لثه و لیفت لثه چیست؟
لیفت لثه به دو دلیل، انجام می گیرد. یا به دلیل افزایش زیبایی و داشتن یک لبخند زیبا است و یا دلیل درمانی دارد. در مورد اول، افراد با توجه به سلیقه خود تصمیم به این عمل می گیرند و هیچ ضرورتی از سوی پزشک معالج، برای انجام آن وجود ندارد. اما در مورد دوم، پزشک معالج این عمل را تجویز می کند و انجام آن، دلایل پزشکی دارد. به همین دلیل، زمانی که در مورد لیفت لثه تحقیق می کنید با دو اصطلاح جنجیوُپلاستی و جنجیوِکتومی مواجه می شوید.
درست است که این دو عمل، یکی هستند اما تفاوت هایی با هم دارند. در هر دو روش، مقداری از بافت لثه برداشته می شود. اما دلایل برداشتن لثه، متفاوت است. جِنجیوکتومی (Gingivectomy) یک روش درمانی است و زمانی تجویز می شود که لثه ها دارای التهاب باشند. از این عمل جراحی به منظور درمان التهاب و عفونت لثه و جلوگیری از گسترش آن استفاده می شود.بنابراین، زمانی که التهاب و عفونت لثه داشته باشید از این روش درمانی، تجویز می شود.
اما برداشتن بافت لثه در جنجیوپلاستی (gingivoplasty) یا لیفت لثه، به منظور افزایش زیبایی و داشتن لبخند زیبا است که طی آن فرم بد و غیر نرمال لثه ها ترمیم و اصلاح می شود.
آیا بعد از ارتودنسی میتوان لیفت لثه انجام داد؟
ارتودنسی یکی از روش های رایج برای مرتب کردن دندان ها است. البته بعد از این عمل، امکان دارد لبخند لثه ای افراد، از بین نرود. لذا برای این دسته از افراد، لیفت لثه بعد از ارتودنسی تجویز می شود. عموما این عمل جراحی در روزهای پایانی ارتودنسی انجام می گیرد که اتفاقا سطح رضایت بالایی داشته است.
خونریزی و نقاهت بعد از لیفت لثه
خونریزی و دوره نقاهت یکی از مهمترین دغدغه های تمام افراد قبل از هرگونه عمل جراحی است. لذا در زمان لیفت لثه نیز این نگرانی وجود دارد. در این راستا باید متذکر شویم خونریزی و دوره نقاهت این عمل، بسیار کوتاه تر از سایر عمل ها است. میزان خونریزی در این عمل، یک تا ۲ ساعت بعد از عمل است و امکان دارد تا ۲۴ ساعت طول بکشد. مدت خونریزی در افراد، متفاوت است.
با توجه به عوارض کم این عمل، دوره نقاهت آن کوتاه است و تا چند روز برطرف می شود.