
کامپوزیت دندان خوب است یا نه ؟
کامپوزیت دندان از روشهای زیبایی برای پوشاندن عیب ها و نازیبایی های دندان مانند لب پر شدن و فرسودگی و یا شکستگی و نا منظمی دندانها است اما کامپوزیت دندان خوب است یا نه ؟ خب در پاسخ به این سوال باید به توضیح کامپوزیت معایب و مزایا و ماندگاری و علت پوسیدگی و یا مقایسه آن با دیگر روشهای زیبایی از جمله لمینت دندان بپردازیم :
مزایای کامپوزیت دندان ؟
• کوتاه بودن طول دوره درمان: در روش کامپوزیت، پزشک قادر به اتمام کار کامپوزیت دندان تنها در یک جلسه خواهد بود. بنابراین، با توجه به اهمیت مسئله زمان، این مورد می تواند یکی از مزایای مهم این تکنیک به شمار رود.
• ایجاد کمترین تغییر در ساختار دندان ها: از آنجا که کامپوزیت به عنوان یک نوع روکش برای دندان ها محسوب می شود. از این رو، برای نصب آن احتیاجی نیست که ساختار دندان تغییر کند و در حقیقت نیازمند حداقل میزان آماده سازی خواهد بود. همچنین، سبب ایجاد هیچگونه صدمه و تغییری در مینا، عاج و ریشه دندان نمی شود.
• دارای قابلیت تعویض و ترمیم: در صورت بروز مشکلی همچون جدا شدن لایه کامپوزیت از دندان، امکان ترمیم و یا تعویض آن به راحتی توسط پزشک وجود دارد و از این بابت هیچگونه نگرانی نداشته باشید.
• هزینه مناسب: قیمت کامپوزیت دندان به میزانی است که هر فردی با هر سطح درآمد و بودجه ای قادر به استفاده از این روش خواهد بود.
• طول عمر و ماندگاری طولانی: از دیگر مزایای کامپوزیت که می توان به آن اشاره نمود، دوام و طول عمر بالای آن است. در صورت رعایت نکات بهداشتی و توجه به توصیه های پزشک جهت مراقبت از آنها، می توان طول عمری حدود ۱۰ سال یا حتی بیشتر را برای آن در نظر گرفت. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به صورت مرتب، بالاترین میزان تأثیر را در این رابطه خواهد داشت.
• راحت بودن درمان با کامپوزیت: نیاز به هیچگونه بیهوشی جهت گذاشتن کامپوزیت بر روی دندان ها نبوده و پزشک به سهولت قادر به انجام این کار بدون ایجاد هرگونه خونریزی خواهد بود.
معایب کامپوزیت دندان ؟
احتمال لکه دار شدن ونیر کامپوزیت دندان و از بین رفتن رنگ آن به راحتی وجود دارد. اگر تراش دندان ها در روش کامپوزیت انجام نمی شد، در آن صورت برجسته شدن دندان در پایان کار به چشم می خورد. کامپوزیت در مقایسه با لمینت دارای مقاومت خیلی کمتری بوده و بسیار شکننده خواهد بود و احتمال شکستن آن با ضربه های کوچک وجود دارد.
از این رو، بایستی اقدام به تعویض و تعمیر کامپوزیت هر چند وقت یکبار نمایید. همچنین کامپوزیت از براقیت کمتری در مقایسه با لمینت برخوردار بوده، ولی امکان براق کردن آن تا حدودی با کمک روش هایی وجود دارد. دندان های کامپوزیت شده شما شاید در ابتدای دوره درمان، حساس به دما باشند که البته این مشکل به مرور زمان برطرف خواهد شد. به منظور پیشگیری از زرد شدن کامپوزیت دندان ها بایستی بعد از خوردن هر وعده غذای رنگی سریعاً آنها را مسواک بزنید.
طول عمر کامپوزیت دندان؟
ماندگاری و طول عمر ونیر کامپوزیت و دیگر خدمات زیبایی از فاکتورهای مهم در انجام کارهای زیبایی روی دندانها می باشد .
معمولا ماندگاری کامپوزیت را ۸ تا ۱۰ سال تخمین زده اند که مراقبت و رعایت برخی نکات از جمله بهداشت دهان و دندان در ماندگاری بیشتر ان بی تاثیر نیست.
- با توجه به اینکه کامپوزیت یک روش دائمی نیست و نیاز به ترمیم و یا تعویض داردمراقبت از ان بی تاثیر نیست.
- از دیگر عوامل تاثیر گذار بر ماندگاری کامپوزیت استفاده از مواد و برندهای مرغوب می باشد .
- تخصص و تجربه دندانپزشک در این زمینه بی تاثیر نیست.
قیمت ؟
قیمت یکی از فاکتورها می باشد که بسته به نوع کاری که روی دندانها انجام میگیرد و همچنین مواد رزین کامپوزیت و تعداد واحد دندانها متفاوت می باشد .
برای مثال ممکن است شما کاندید ونیر کامپوزیت باشید و بهواید برای زیبایی چهر ه تان طراحی لبخند داشته باشید . اما قبل از ان نیاز به لیفت لثه دارید . در این صورت هزینه لیفت لثه و سپس کامپوزیت محاسبه می گردد.
برای کسب اطلاع و مشاوره میتوانید با شماره های زیر از کلینیک دندانپزشکی آریانا تماس بگیرید.
آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان میشود؟
در پاسخ این سوال باید عرض کنم خیر
- کامپوزیت ها لایه های نازکی از رزین هستند که توسط دندانپزشک روی دندانها گذاشته می شوند و در این روش نیازی به تراش مینای دندانها نیست.
- کامپوزیت ها مواد رزین هستند که برای پر کردن پوسیدگی دندانها استفاده میشوند و کاملا بر عکس برای استحکام و تقویت دندانها نیز مفید هستند. همچنین از پیشرفت پوسیدگی دندانها جلوگیری میکنند.
- رزین های کامپوزیت کاملا با دهان و دندان شما سازگار می باشد .
اما گاهی اوقات کامپوزیت ها باعث پوسیده شدن دندانها میشوندکه برای اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه فرمایید:
در چه صورت کامپوزیت موجب پوسیدگی دندانها میشود؟
برداشتن کامپوزیت
این موضوع در وحله اول بسته به مهارت دندانپزشک دارد . معوملا کامپوزیت را روی دندان براحتی میتوان برداشت اما باید این کار توسط دندانپزشک صورت گیرد .
البته نا گفته نماند بعد از برداشتن کامپوزیت دندانهای پوسیده ممکن است باعث حساسیت در دندانها شود و بهتر است بعد از برداشتن آن مجددا با کامپوزیت و یا لمینت سرامیکی پوشانده شود.
معایب کامپوزیت و لمینت
لمینت سرامیکی که به روکش ها یا لمینت چینی نیز شهرت دارند، رایج ترین نوع لمینت انتخابی توسط اشخاص به شمار می روند. لمینت سرامیکی که از دهه ۱۹۳۰ مورد استفاده قرار گرفته اند از یک پوسته سرامیکی همرنگ دندان ساخته می شوند. این روکش ها جدا از تقلید ظاهر طبیعی دندان ها، میتوانند فشار ناشی از گاز گرفتن را تا حد زیادی مهار کنند. از این رو لمینت های سرامیکی به عنوان قوی ترین و بادوام ترین روکش ها در مقایسه با سایر روکش ها شناخته می شوند. علاوه بر این، لمینت های سرامیکی با ویژگی های زیستی انسان سازگار است. از این رو لمینت های سرامیکی عامل ایجاد واکنش های آلرژیک در بافت های اطراف خود نمی شود.
روکش های کامپوزیت با استفاده از رزین کامپوزیت تهیه می شوند. این رزین از مواد آلی و معدنی تشکیل شده است. با وجود استفاده از یک ماده معدنی، روکش های کامپوزیت نسوج حواشی خود یا دندان های مشرف را تحریک نمی کنند. کامپوزیت در مقایسه با لمینت سرامیکی، ارزان تر است. برای چسباندن روکش های کامپوزیت بر روی دندان، آماده سازی دندان امری الزامی است. لمینت سرامیکی در مقایسه با کامپوزیت ثبات رنگ بالایی دارد و اصولا رنگ موادی چون چای و قهوه را به خود نمی گیرد. در مقابل کامپوزیت نسبت به لمینت سرامیکی تنوع رنگ بالاتری دارد. مقاومت لمینت سرامیکی نسبت به کامپوزیت بیشتر است.